Compania aeriană românească Air Connect începe să opereze cursele Târgu Mureș - București

Distribuie pe:

Aeroportul “Transilvania - Târgu Mureș” și compania aeriană Air Connect (care îl are acționar pe omul de afaceri târgumureșean Cosmin Pop), cu sprijinul Consiliului Județean Mureș și al Asociației VISIT Mureș, au organizat marți, 7 martie 2023, un eveniment de prezentare a ofertei de conectivitate aeriană disponibilă direct de la Târgu Mureș spre București. Zborurile regulate între Târgu Mureș și București vor fi operate din 28 martie, cu 4 frecvențe săptămânale, două zboruri în zilele de marți și două în zilele de joi. Sunt disponibile 16374 locuri pe perioada orarului de vară (28 martie - 28 octombrie 2023). “Biletele de avion pot fi deja achiziționate de pe website-ul companiei, www.air-connect.com, din aplicația disponibilă în Apple Store si Google Play Store, ori prin intermediul agențiilor de turism, la tarife începând de la 164,15 RON”, se arată într-un comunicat al Aeroportului “Transilvania” Târgu Mureș.

Cu această ocazie, Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean Mureș, autoritatea tutelară a aeroportului, a declarat că “fiecare companie aeriană nouă, fiecare zbor nou, reprezintă o oportunitate pentru regiune deoarece devin ușor accesibile diferite părți ale lumii sau al României. Aeroportul «Transilvania - Târgu Mureș» se află într-un proces amplu de dezvoltare. A fost semnat contractul pentru extinderea platformei de parcare a aeronavelor și extinderea terminalului de pasageri, construirea remizei PSI este în curs de desfășurare, iar anul trecut au fost date în folosință noile echipamente de control și de securitate. Considerăm importantă consolidarea aeroportului regional, desigur nu în detrimentul altora, ci cu scopul de a facilita transportul locuitorilor din regiune și pentru dezvoltarea turismului zonal. Dezvoltarea Aeroportului Transilvania Târgu Mureș a fost și va rămâne o prioritate pentru Consiliul Județului Mureș”.

La rândul său, Peti Andrei, administrator executiv - președinte al Consiliului de Administrație - Aeroportul Internațional “Transilvania - Târgu Mureș”, a declarat: “considerăm de o importanță majoră conexiunea pe cale aeriană cu capitala României - București. Ne dorim foarte mult ca această cursă să fie susținută de un număr mare de pasageri care aleg să ne calce pragul, este de altfel singura șansă ca această destinație să funcționeze în viitor”. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu