Franța: Biserica Catolică a plătit 7 milioane de euro victimelor abuzurilor

Distribuie pe:

Biserica Catolică din Franța a achitat compensații de aproximativ 7 milioane de euro victimelor abuzurilor sexuale după prezentarea unui studiu tulburător pe această temă în toamna anului 2021, informează DPA.

De la începutul anului 2022 și până în prezent, 190 de victime au primit compensații medii de 37.000 de euro, a anun-țat joi, la Paris, instanța independentă de recunoaștere și recompensare a victimelor, INIRR, creată în acest scop. În 40 de cazuri, a fost achitată suma maximă de 60.000 de euro.

Până în prezent, 1.133 de victime au apelat la această instanță de recunoaștere, iar multe dintre cazuri se află în continuare în etapa de procesare.

Peste două treimi dintre victime sunt bărbați, iar mai puțin de o treime sunt femei. Abuzurile din rândul instituțiilor Bisericii afectează în mare parte copii și adolescenți cu vârste cuprinse între 6 și 15 ani. În 60% dintre cazuri, este vorba despre violuri. În 58% dintre cazurile înregistrate, abuzul a durat mai mult de un an.

În Biserica Catolică din Franța, 216.000 de copii și adolescenți au fost victime ale unor abuzuri sexuale începând din anii 1950, potrivit estimărilor studiului prezentat în octombrie 2021.

Dacă sunt incluse și abuzurile comise de angajați ai instituțiilor administrate de Biserică, se crede că numărul victimelor este de 330.000. Cu toate acestea, doar o mică parte dintre victime și-au prezentat cazul în fața bisericii sau a autorităților înainte de publicarea studiului.

Lasă un comentariu