Peste 30 de medici ginecologi din regiunea Centru au fost instruiți de IOCN pentru finalizarea cazurilor pozitive depistate în cardul programului de screening

Distribuie pe:

Medicii ginecologi ai rețelelor de screening/centre de recoltare din cardul spitalelor afiliate Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș pentru implementarea proiectului “Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru”, au fost instruiți pentru finalizarea cazurilor pozitive depistate în cardul programului.

Cursul “Finalizarea cazurilor pozitive depistate în cardul programului de screening pentru cancerul de col uterin (asigurarea calității evaluării, tratamentului și urmăririi în timp a femeilor cu rezultate pozitive depistate în programul de screening pentru cancerul de col uterin” - Modulul Managementul leziunilor), a fost organizat în perioada 13-14-15 martie 2023 de Institutul Oncologic “Prof. dr. Ion Chiricuță” Cluj-Napoca (IOCN), în cardul proiectului: “Integrarea screeningului primar HPV în programul național de screening pentru cancerul de col uterin”, POCU etapa 1/257/4//9/120798, Cod SMIS: 120798.

Cursul s-a adresat beneficiarilor implicați în implementarea programelor prioritare de sănătate din regiunea Centru (spitalele implicate în activități de screening al cancerului de col uterin), în vederea participării la programele de formare profesională specifică și activități educaționale complementare, în cardul cursului fiind integrat și modulul general Protocol epidemiologic. Cursul a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 14 credite EMC.

Specialiștii au considerat oportună participarea la acest program de formare, dovadă fiind numărul mare de participanți, în cardul căruia au fost dezbătute cele mai noi protocoale despre metodologia de screening primar HPV prin metode noi de biologie moleculară.

Totodată, participanții au primit cele mai noi informații despre punerea în practică a modului de diagnostic, tratament și finalizare a cazurilor depistate pozitiv în cardul programelor de screening.

Proiectul “Program de prevenție, depistare precoce și tratament precoce al cancerului de col uterin, regiunea Centru” (cod SMIS 138603) este derulat de Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu Mureș.

Proiectul are ca obiectiv creșterea accesului la servicii accesibile, durabile și de înaltă calitate, inclusiv asistență medicală și servicii sociale de interes general, prin organizarea de programe de sănătate si servicii orientate către prevenție, depistare precoce (screening) diagnostic și tratament precoce al cancerului de col uterin.

Șef lucrări dr. Cosmina Cristina UZUN Manager Proiect

Lasă un comentariu