Reghin: Canalul Morii, readus la viață

Distribuie pe:

Primarul municipiului Reghin, Márk Endre, a scris pe pagina sa oficială de Facebook că “încet, dar sigur, Canalul Morii își recapătă vechiul farmec și îndrăznesc să cred că o aventură cu caiacul sau cu barca poate contribui la atracția turistică a Reghinului.

Mulțumiri tuturor celor care depun eforturi pentru curățarea și întreținerea Canalului Morii”.

Cei de la Apele Române a scris, cu ocazia inaugurării cu caiace a Canalului Morii, că “se urmărește redobândirea strălucirii pe care a avut-o cândva acest canal, prin implementarea lucrărilor de întreținere”. Conform Administrației Bazinale de Apă (ABA) Mureș

Canalul Morii din Reghin este un vechi braț al râului Mureș, care a fost folosit inițial pentru a susține diferitele meserii ale orașului și mai târziu, pentru generarea de energie electrică și energie mecanică destinată morilor și a măcinării cerealelor. “Acesta a fost, dintotdeauna un loc de promenadă cu un peisaj deosebit, un loc pentru adăparea animalelor și pentru pescuit. După anii '90 însă au fost construite temporar garaje pe ambele maluri, «dispariția» peisajului acvatic, acesta fiind înlocuit de un peisajul urban”, susțin cei de la ABA Mureș.

Lasă un comentariu