Elefanții de la ZOO, vizitați de foștii lor îngrijitori din străinătate

Distribuie pe:

Un grup de îngrijitori de elefanți din diferite grădini zoologice din străinătate au sosit în vizită la Grădina Zoologică din Târgu Mureș pentru a revedea elefanții, pe care i-au îngrijit pe vremuri.

Aceasta este o practică obișnuită printre grădinile zoologice membre EAZA (Asociația Europeană a Grădinilor Zoologice și a Acvariilor din Europa), în special cei care au în colecție specii EEP (din cadrul Programelor Europene pentru Specii Periclitate), cum sunt de exemplu și elefanții.

Îngrijitorii de animale, pe parcursul anilor, dezvoltă o formă de contact strâns cu animalele îngrijite, care, de fapt, e și viceversa din partea animalelor. Animalele au încredere în îngrijitor, iar după un timp, legătura emoțională devine ca într-o familie. Elefanții își recunosc îngrijitorii și la revederea cu aceștia încearcă în felul lor să comunice cu ei.

Totodată este și o posibilitate pentru schimb de experiență printre îngrijitori. Cu aceste ocazii au loc discuții reciproce despre diferite tehnici de management, cunoștințe și experiențe, care duc la o mai bună situație de bunăstare a animalelor și un management zilnic mai eficient în beneficiul elefanților.

Conducerea și îngrijitorii grădinilor zoologice din Europa care au în colecție elefanți trebuie să urmeze Școală și Academie Specială de management pentru elefanți, unde primesc diploma de absolvire.

În România numai Grădina Zoologică din Târgu Mureș are în colecție elefanți și are personal care a absolvit un asemenea curs.

Administrația Grădinii Zoologice și a Platoului Cornești Târgu Mureș

Lasă un comentariu