În parohia ,,Buna Vestire și Sfânta Muceniță Filofteia” din Reghin, Activități cultural-educative

Distribuie pe:

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Irineu, în parohia “Buna Vestire și Sfânta Muceniță Filofteia” din Reghin s-au desfășurat, în decursul lunii martie a.c., numeroase activități cultural-educative care au avut în centru frumusețea comuniunii creștinilor în sărbătoare.

La începutul lunii martie, tinerii parohiei au fost felicitați cu ocazia premierii realizate în urma participării la Concursul Național “Împreună cu Hristos prin mileniul III”. În cadrul activității derulate în perioada ianuarie-martie 2023, tinerii au obținut numeroase mențiuni și premii speciale. Astfel, în Duminica Ortodoxiei, recunoscută drept “Ziua mondială de rugăciune a copiilor pentru lume”, fiecare tânăr în parte a rostit, după Sfânta Liturghie, rugăciunea pe care a compus-o, rugându-se astfel în același timp cu mii de copii din întreaga lume.

Ziua de 12 martie a constituit un moment de bucurie datorită atenției deosebite oferite de tinerii grupului tuturor femeilor din parohie, încununând perioada destinată prețuirii mamei. Cu acest prilej, a avut loc un moment artistic regăsit în pricesnele și poeziile interpretate, urmate de oferirea florilor și a mărțișoarelor realizate manual sub atenta îndrumare a prof. Ileana Botoi. Marșul pentru Viață, simbolul luptei pentru cei care constituie bucuria vieții pe pământ, copiii, a reprezentat un alt eveniment la care tinerii grupului nostru au participat alături de preotul paroh Andrei Botoi și de profesorii de religie coordonatori, exprimându-și astfel dorința pentru schimbarea percepției actuale greșite despre familia creștină și rolul important al acesteia în societatea românească.

Finalul lunii a fost marcat de hramul bisericii parohiale, sărbătorit de Praznicul Bunei Vestiri. În această zi de aleasă bucurie, Sfânta Liturghie și Taina Sfântului Maslu au fost săvârșite de un numeros sobor de preoți. Mulțumim Maicii Domnului pentru ocrotirea, dragostea și puterea pe care ne-a dăruit-o în realizarea activităților din decursul acestei frumoase luni și-L rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne învrednicească în continuare de astfel de momente pline de bucurie duhovnicească, pace dumnezeiască și întărire sufletească. Slavă Lui Dumnezeu pentru toate!

Lasă un comentariu