Din nou fruntași, cinste conducătorilor! Tinerii români, cei mai săraci din Europa!

Distribuie pe:

Rata deprivării materiale și sociale severe în rândul tinerilor cu vârste între 15 și 29 de ani a fost de 6,1% în Uniunea Europeană în anul 2021, însă în România s-a cifrat la 23%, arată datele publicate ieri de Eurostat și citate de Agerpres. În rândul statelor membre, proporția tinerilor care au fost grav defavorizați din punct de vedere material și social a fost mai mică de 3% în 11 dintre cele 26 de state membre: Luxemburg, Polonia, Suedia, Cipru, Cehia, Țările de Jos, Croația, Slovenia, Finlanda, Austria și Estonia. La polul opus, țările membre cu cea mai mare proporție a tinerilor grav defavorizați din punct de vedere material și social sunt România (23,1%), Bulgaria (18,7%) și Grecia (14,2%).

Datele mai arată că în 2021, aproximativ 25,3% din tinerii cu vârste între 15 și 29 de ani din Uniunea Europeană, sau 17,8 milioane de persoane, erau în pericol de sărăcie sau excluziune socială. Riscul de sărăcie sau excluziune socială în rândul tinerilor varia între 36,1% în România și 10,6% în Cehia.

Ieri, Organizația “Salvați Copiii România” a dat publicității rezultatele unui studiu potrivit căruia peste jumătate dintre copiii români (55,1%) își doresc să plece din țară și să se stabilească peste granițe, în vreme ce o treime dintre aceștia și-ar dori să-și continue studiile în străinătate.

Printre principalele motive care i-ar determina să emigreze se numără oportunitățile legate de educație (26,3%) și nemulțumirea sau neîncrederea față de condițiile de viață din România (21,9%).

Lasă un comentariu