Turul castelelor din Mureș, pe bicicletă

Distribuie pe:

Conducerea Asociației Visit Mureș a anunțat, săptămâna trecută, într-o conferință de presă, lansarea în premieră, din vara acestui an, a Turului Castelelor pe bicicletă, pe un traseu de 67 de kilometri, precum și punerea în funcțiune a noului dispozitiv de realitate virtuală, prin care pot fi vizitate cele mai frumoase atracții ale județului Mureș.

“Obiectivul organizării Turului Castelelor a fost pentru a promova patrimoniul județului Mureș. Încercăm să punem castelele în lumină. Acest traseu are 67 de kilometri și are șase castele de vizitat, plus Cetatea Medievală din Târgu Mureș, care undeva în tematică este aproape de acest parcurs. Turul începe în Brâncovenești, după care vom ajunge la castelele din Gurghiu, Gornești, Dumbrăvioara, eventual Ernei, depinde în ce stadiu se vor afla reabilitările, și castelul din Sângeorgiu de Mureș, recent reabilitat. Va fi un tur ghidat, la fața locului ne vor aștepta proprietarii și în 20-30 de minute ne vor prezenta aceste castele. Nu cred că, cu ocazia acestui tur, vom avea timp să și intrăm în interiorul acestor castele, însă după aceea putem reveni și putem să le vizităm “, a declarat directorul executiv al Asociației Visit Mureș, Lorant Szanto, citat de Agerpres.

Potrivit reprezentantului Visit Mureș, castelul Mariaffi din Sângeorgiu de Mureș este reabilitat în totalitate, însă și celelalte castele sunt vizitabile.

“Castelul din Gornești intră în reabilitare în acest an, încă nu se știe exact starea în care va fi, însă contele ne va aștepta în grădină și ne va prezenta pe scurt povestea castelului. Scopul turului este promovarea, nu neapărat turul efectiv. Turul efectiv poate fi după aceea, folosit ca un pachet turistic și revândut operatorilor, atât din țară, cât și din străinătate ca tur pe biciclete a castelelor. E o nișă destul de interesantă și e un trend mai nou (...) Am primit mai multe feedback-uri pozitive și pentru acest tur, și pe promovarea castelelor în sine, foarte mulți turiști au fost interesați. Acum trebuie să avem și o deschidere mai mare a proprietarilor și mă gândesc și a agenților economici din zonă care își pot crea aceste pachete care să fie interesante pentru turiști”, a spus Lorant Szanto.

În cadrul conferinței de presă a fost prezentat și noul tur virtual accesibil de pe pagina web a asociației, reprezentanții presei având ocazia să testeze ochelarii VR, prin care au putut “vizita” cele mai frumoase atracții ale județului Mureș.

“Și digitalizarea în turism este un trend nou și am încercat și noi să facem pași către acest lucru. Acest tur virtual se găsește pe site-ul nostru și după ce s-a accesat, poate fi exploatat, atât pe calculator, cât și pe telefon, dar și pe ochelari VR. Deocamdată avem un singur dispozitiv VR. De aceea am venit cu ideea acestor ochelari VR și a machetei pentru ca turiștii care sunt interesați să fie prinși cu o experiență”, a mai arătat directorul executiv al Asociației Visit Mureș.

Lasă un comentariu