Între 25 aprilie și 11 august, Mecanicilor de locomotivă le vor fi verificate competențele profesionale

Distribuie pe:

În 12 aprilie 2023, a intrat în vigoare Ordinul nr. 900/2023 privind instituirea unor măsuri preventive de urgență în vederea îmbunătățirii siguranței feroviare, apărut în Monitorul Oficial nr. 303, din 12 aprilie a.c.

Astfel, în scopul îmbunătățirii siguranței feroviare se dispun verificarea cunoștințelor personalului feroviar cu responsabilități în siguranța circulației feroviare aparținând administratorului (gestionarilor) de infrastructură feroviară și operatorilor de transport feroviar, încadrat în funcțiile cu responsabilități în siguranța circulației.

Concret, în perioada mai - august 2023, Autoritatea de Siguranță Feroviară Română (ASFR) va efectua acțiuni de supraveghere, prin inspecții de stat privind verificarea modului de menținere și dezvoltare a competențelor profesionale ale personalului cu responsabilități în siguranța circulației, în scopul respectării cerințelor privind siguranța feroviară, verificarea modului de derulare a programelor de formare profesională continuă din domeniul feroviar și verificarea modului de respectare a prevederilor legale în vigoare referitoare la formarea mecanicilor de locomotivă privind cunoștințele profesionale referitoare la materialul rulant pe care mecanicul de locomotivă îl va conduce, infrastructura feroviară pe care va conduce și modul în care este asigurată dobândirea competențelor profesionale.

Verificările se vor efectua de către o comise alcătuită dintr-un reprezentant al ASFR, în calitate de președinte, și un reprezentant al operatorului economic, în calitate de membru.

Verificarea cunoștințelor se desfășoară în perioada 25 aprilie -11 august 2023, în centrele de instruire proprii ale administratorului (gestionarilor) de infrastructură feroviară și operatorilor de transport feroviar. (L.P.)

Lucreția Pop

Lasă un comentariu