Au început evaluările la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

Distribuie pe:

Elevii de clasa a II-a au susținut, marți, proba scrisă la Limba și literatura română și la limba maternă (pentru elevii din partea minorităților naționale) din cadrul Evaluării naționale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Proba de citit la Limba română și limba maternă a fost ieri, iar cea la Matematică, astăzi. În 12 mai este programată proba de Limba română pentru minoritățile naționale (scris și citit).

Elevii de clasa a IV-a vor susține pe 16 mai proba la Limba română, în 17 mai - la Matematică, iar elevii din partea minorităților naționale în 18 mai proba la Limba maternă.

În 24 mai pentru elevii de clasa a VI-a va avea loc proba la Limbă și comunicare, iar o zi mai târziu - Matematică și Științe ale naturii, informează Ministerul Educației.

În județul Mureș s-au înscris pentru a susține Evaluarea Națională 5.221 elevi la clasa a II-a, 4.241 la clasa a IV-a și 4.945 la clasa a VI-a, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

B.L.

Lasă un comentariu