Astăzi, la Ministerul Educației - Încep negocierile pentru noul contract colectiv de muncă din învățământ

Distribuie pe:

Prima întâlnire a comisiei constituite în vederea negocierii unui nou contract colectiv de muncă în învățământ va avea loc astăzi, anunță ministrul Educației, Ligia Deca, și președinții Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, Marius Nistor, și Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Simion Hăncescu.

“Între Ministerul Educației și reprezentanții federațiilor sindicale din învățământul preuniversitar există o relație de parteneriat, bazată pe principiile dialogului social. Avem încredere că, prin toate opțiunile disponibile în ceea ce privește dialogul social, vom găsi cele mai responsabile soluții, atât pentru personalul din învățământ, cât și pentru elevii și părinții din România”, precizează cei trei, într-un comunicat de presă comun.

Potrivit sursei citate, ieri a avut loc o întâlnire între reprezentanții Ministerului Educației și cei ai sindicatelor reprezentative din învățământul preuniversitar, respectiv Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret” și Federația Sindicatelor Libere din Învățământ.

În contextul grevei de avertisment, Ministerul Educației și federațiile sindicale reprezentative din învățământul preuniversitar au precizat că “creșterile salariale și alte drepturi de natură salarială solicitate de federațiile sindicale nu fac obiectul contractului colectiv de muncă; prin urmare, acestea nu pot fi negociate cu Ministerul Educației”.

(AGERPRES)

Lasă un comentariu