Austria: Discurs al lui Hitler difuzat într-un tren

Distribuie pe:

În loc de anunțurile obișnuite difuzate în trenuri, pasagerii unui tren expres din Austria au avut experiența “neplăcută” de a fi nevoiți să asculte extrase dintr-un discurs al lui Adolf Hitler transmise prin sistemul de adresare publică, relatează dpa.

Expresii național-socialiste precum “Heil Hitler” și “Sieg Heil”

i-au surprins pe pasageri, a declarat luni un purtător de cuvânt al operatorului feroviar austriac ÖBB, citat de ziarul Der Standard.

Purtătorul de cuvânt a precizat că în urma unei anchete asupra incidentului s-a stabilit că doi suspecți au reușit să folosească o cheie pentru a avea acces la sistemul de adresare publică și au pus lângă microfon un telefon mobil pe care se afla înregistrarea.

“Totul a fost difuzat la un volum foarte ridicat. A fost cu adevărat neplăcut și deranjant”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

O plângere a fost depusă împotriva celor doi suspecți, care au putut fi identificați cu ajutorul înregistrărilor de pe camerele de supraveghere, a mai spus el. Pentru moment, nu se știe cum cei doi au reușit să obțină cheia, însă a fost exclus că ar fi vorba despre angajați ai ÖBB, a adăugat el.

“Este o cheie standard folosită în toată Europa și există probabil câteva zeci de mii de astfel de chei”, a mai spus el.

Este cel de-al treilea incident de acest fel de pe linia St Pölten-Viena în câteva zile, deși în cazurile precedente au fost difuzate doar cântece pentru copii.

(Agerpres)

Lasă un comentariu