Sindicaliștii au refuzat oferta Guvernului. Greva din educație continuă!

Distribuie pe:

Sindicaliștii din Educație au refuzat oferta Guvernului în vederea încetării grevei, a anunțat ieri, în Piața Victoriei, președintele Federației Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”, Marius Nistor.

“Colegii veniți din București și din țară spun un NU hotărât acestei oferte. Greva declanșată de noi este o grevă care nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale, este o grevă pentru demnitate, este o grevă pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învățământ, este o grevă pentru respect”, a subliniat Marius Nistor. Profesorii prezenți la protest au aruncat pe jos, într-un get simbolic, pixuri, susținând că aceasta reprezintă de fapt situația “României eșuate”.

Secretarul general al Guvernului, Marian Neacșu, a anunțat miercuri seara, după întâlnirea cu liderii sindicali de la sediul FSLI, că profesorii și personalul auxiliar ar putea primi un card pentru cariera profesională, sumele propuse pentru a fi acordate fiind de 1.000 lei în iunie și 1.500 lei în octombrie.

Potrivit liderului FSE Spiru Haret, colegii săi “nu acceptă aceste bonusuri”. “Să fie foarte clar, oamenii vor să aibă venituri care să conteze și pentru pensii. Aceste vouchere nu contribuie cu nimic la pensii”, au adăugat reprezentanții sindicatelor din Educație, prezenți la protestul din Piața Victoriei. Marius Nistor a afirmat că “Guvernul nu a înțeles absolut nimic”.

Sindicaliștii din Educație prezenți la protest au precizat că Guvernul României este responsabil pentru tot ce se întâmplă în continuare în ceea ce privește examenele elevilor. “Guvernul trebuie să răspundă în fața elevilor și părinților pentru ceea ce urmează. Ei știu care este situația, ei trebuie să vină cu o ofertă care să fie acceptată de către colegii noștri”, au afirmat aceștia.

Lasă un comentariu