Concurs - Teza mea de doctorat în 180 de secunde

Distribuie pe:

Direcția Europa Centrală și Orientală a Agenției Universitare a Francofoniei și Institutul Francez din România organizează cea de-a șasea ediție a concursului “Ma these de doctorat en 180 secondes” (Teza mea de doctorat în 180 de secunde). Competiția permite doctoranzilor și tinerilor doctori în științe să-și prezinte subiectele de cercetare în termeni accesibili, în limba franceză, unui public divers și neinițiat, în doar trei minute.

Fiecare candidat are la dispoziție 180 de secunde și un singur diapozitiv pentru a prezenta publicului rezultatele cercetării sale doctorale într-o manieră clară, ludică și convingătoare. Acest concurs este un instrument de popularizare a științelor, prin care publicul larg are posibilitatea de a descoperi diverse domenii de cercetare. Este, în același timp, un exercițiu excelent de comunicare publică pentru doctoranzi! Competiția se adresează studenților înscriși într-un program de doctorat pe parcursul anului academic 2022-2023 sau celor care și-au susținut teza în anul precedent (2021-2022), într-o instituție de învățământ superior din România. Înscrierile se pot realiza până la data de 10 iunie 2023 (inclusiv), pe site-ul AUF: https://l.auf.org/MTIRoumanie20123

Câștigătoarea sau câștigătorul finalei naționale va avea șansa de a reprezenta România la Finala Internațională de la Rabat, Maroc, din 5 octombrie 2023.

Cele două etape ale concursului, semi-finalele naționale și finala națională, vor fi transmise în direct pe rețelele sociale.

Lasă un comentariu