Emil Constantinescu, în vizită pe șantierul Spitalului Oncologic Târgu Mureș

Distribuie pe:

Duminică, șantierul Spitalului Oncologic Târgu Mureș a avut oaspeți de seamă. Fostul președinte al României, Emil Constantinescu, alături de soția sa a vizitat obiectivul a cărui construcție avansează pe zi ce trece. “De asemenea, domnul primar al comunei Sângeorgiu de Mureș, Sófalvi Szabolcs, ne-a onorat cu prezența. Onorați am fost și de prezența rectorului UMFST, domnul Leonard Azamfirei. Din partea Bisericii Adventiste a fost prezent domnul Tamasi Karoly. Gazde au fost domnul Remus Bența și domnul Remus Aurel Bența, doi dintre membrii fondatori ai edificiului. A fost prezentă și doamna Mirela Cîmpian, administrator al Medex Vital Serv, compania prin care de desfășoară construirea Spitalului, și domnul Reinhard Suciu, directorul de marketing al Fundației pentru Spitalul Oncologic Târgu Mureș”, au comunicat cei de la Spitalul Oncologic Târgu Mureș.

A fost prezentat un scurt istoric al evenimentelor prin care s-a ajuns la această etapă a proiectului și au fost vizualizate planșe cu planul tehnic al clădirii.

“Ne bucurăm de o vizibilitate bună în România, dar și în Europa și Statele Unite. Proiectul nostru a fost remarcat atât de medici specialiști de succes, cât și de instituții de specialitate din întreaga lume. Dorim să mulțumim celor care au crezut în acest obiectiv și ne-au susținut până acum. Mergem mai departe împreună!”, se arată în postarea de pe pagina oficială de Facebook a spitalului privat.

Noul Spital de Oncologie, care se construiește pe teritoriul administrativ al comunei Sângeorgiu de Mureș (în apropierea complexului de agrement Week-end din Târgu Mureș) are 5 hectare teren și va fi gata în decembrie 2023. Clădirea are 5 nivele, peste 10.000 mp, peste 120 de paturi, ambulatoriu cu 11 cabinete medicale și 18 de specializări, va avea secție de imagistică, radioterapie, chimioterapie, medicină nucleară. În etapa a doua se va construi un al doilea corp de clădire cu săli de operație și alte 150 de paturi. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu