Problemele cu care se confruntă comuna Corunca, în atenția Prefectului Județului Mureș

Distribuie pe:

Consilierii locali Oltean Elvira, Cheșa Daniel , Mașca Aurel și Moldovan Raul au fost oaspeții doamnei prefect Mara Togănel. Cu acest prilej au fost prezentate problemele cu care se confruntă comuna Corunca, pentru care au fost cerute soluții legislative.

Împreună cu echipa de juriști din cadrul Prefecturii s-a dezbătut legalitatea unor acte normative, adoptate în cadrul UAT Corunca, dar contestate de cei patru.

Au mai fost dezbătute și alte chestiuni importante pentru locuitorii comunei, cum ar fi: - organizarea referendumului local ,,Corunca fără blocuri”, a cărui oportunitate este susținută și de doamna prefect; mai multă transparență în activitatea decizională a Primăriei; mai multă transparență în cheltuirea banului public; necesitatea afișării publice timp de minim 30 de zile a tuturor proiectelor de acte administrative elaborate de Consiliul Local și Primăria Corunca; maximă transparență în organizarea concursurilor de ocupare a unor posturi vacante și pentru examene de grad în cadrul UAT Corunca; situația gestionarii gunoiului; punerea în aplicare a noului nomenclator stradal și a schimbării actelor de identitate.

Consilierii au subliniat și necesitatea introducerii, în termen legal, pe ordinea de zi a Consiliului local, a tuturor inițiativelor elaborate de consilieri cu respectarea legii.

S-au discutat și un subiect legat de modificarea legislației privitoare la migrația forței de muncă străine, în vederea protecției victimelor traficului de persoane.

Doamna prefect a fost extrem de receptivă la tot ce s-a discutat, promițând că se va implica împreună cu juriștii din subordine la soluționarea tuturor problemelor ce i-au fost aduse la cunoștință, au precizat consilierii locali ai comunei Corunca prezenți la întâlnirea cu prefectul Județului Mureș, Mara Togănel.

Lasă un comentariu