Aur și bronz la Naționale pentru spadasinii mureșeni

Distribuie pe:

Echipa masculină de spadă CSU Târgu Mureș, avându-i în componență pe Radu Andrei, Robert Rigo, Otto Tardi și Andrei Timoce, a obținut medaliile de bronz la Campionatul Național. În finala mică, mureșenii, pregătiți de antrenor Szabo Zoltan, au învins cu 41-40, formația CS Universitatea Craiova 1. Titlul de campioană a revenit echipei CSM Olimpia CSM Satu Mare, care s-a impus în finala mare, cu 45-36, în fața formației CSU Craiova 2. La individual, Andrei Timoce de la CSU Tg. Mureș a obținut medalia de aur, devenind campion național. În ultimul act, Timoce l-a învins cu 15-12 pe Alex Oroian (CSM Olimpia Satu Mare).

1.000 de euro! Atât costă două bilete la partida Farul - FCSB, în urma cererii uriașe

Conducerea celor de la Farul Constanța a decis să nu mai comercializeze cele 2.000 de bilete rămase pentru partida cu FCSB, iar acestea au fost distribuite în club, cu prioritate pentru suporteri, jucători și staff. În urma acestei decizii, foarte mulți fani ai celor două echipe au rămas pe dinafară pentru meciul de duminică. Conform informațiilor lui Gică Popescu, cererea a fost uriașă, de peste 30.000 de bilete. De aproape șapte ori mai mult decât capacitatea totală a stadionului din Ovidiu. Profitând de faptul că există un interes uriaș pentru acest meci, unii dintre suporterii Farului au simțit nevoia “să facă un ban cinstit”. Mai exact, au apărut anunțuri în care aceștia își vând abonamentele - din care mai rămâne valabil doar meciul cu FCSB - cu 500 de euro bucata. Există anunțuri pe grupurile de Facebook din Constanța, în care unul dintre suporteri vinde două astfel de abonamente cu 1.000 de euro - 5.000 de lei.

Gică Popescu a explicat de ce s-a luat această decizie

Președintele celor de la Farul Constanța, Gică Popescu, a explicat de ce s-a luat această decizie, ca biletele rămase să nu mai fie scoase spre vânzare. “Din păcate, avem un stadion de doar 4.500 de locuri. Sunt convins că, dacă am fi avut un stadion de 30.000 de locuri, ar fi fost plin la acest joc. De aceea ne dorim cât mai repede cu putință ca stadionul de la Constanța să fie construit cât mai repede. Cererea este una incredibilă și am încercat să facem lucrurile de așa manieră încât să avem cât mai mulți suporteri fariști în stadion”, a declarat Gică Popescu, pentru Orange Sport.                                                                                     

Sportivii de la CSS Tg. Mureș, medaliați la Naționalele Școlare de natație

Peste 200 de înotători de la 21 de cluburi din țară au participat, zilele trecute, la Baia Mare, la Campionatul Național Școlar, rezervat cadeților cu vârsta de 12-14 ani. Printre aceștia s-au numărat și 9 sportivi de la CSS Tg. Mureș, care au cucerit 24 medalii, dintre care 7 de aur, 8 de argint și 9 de bronz, rezultate în urma cărora gruparea mureșeană a ocupat locul IV în clasamentul cluburilor. Performerii delegației mureșene au fost: Veress Rebecca (categoria născuți în 2009), cu 7 medalii de aur la 50 m craul, 50 m bras, 50 m spate, 50 m fluture, 100 m craul, 100 m spate, 100 m bras, precum și o medalie de argint la 100 metri fluture; Morar Bianca (n. 2009): argint la 100 m craul și 7 medalii de bronz la 50 m craul, 50 m bras, 50 m spate, 50 m fluture, 100 m spate, 100 m bras, 100 m fluture; Feiifer Hunor (n. 2009): 4 medalii de argint la 50 m spate, 50 m fluture, 100 m bras, 100 m fluture și una de bronz la 100 m spate; Nagy Vivienne (n.2010): 2 medalii de argint la 50 m bras , 100 m bras; Ștafeta 4 x 50 craul fete 2011 (Szabó Kata, Vojth Andreea, Copil Anastasia, Dicher Iulia)-medalie de bronz; Pop Tamás (n. 2010)- locul IV la 100 m bras și locul V la 100 m fluture. Înotătorii sunt pregătiți de profesorii Kisgyörgy Evelin, Anderka- Farkas Kinga și Csorbási János, care aduc mulțumiri pe această cale profesorului Peteley Attila și preparatorului fizic Claudiu Miclea pentru sprijinul în pregătirea sportivilor, dar și părinților pentru susținere.

CSM București, victorie cu CSM Slatina și a primit medaliile de campioană în 2023

Echipa de handbal feminin CSM București a învins marți, pe teren propriu, formația CSM Slatina, scor 31-21 (17-10), în penultima etapă a sezonului și a primit medaliile de campioană în fața propriilor fani. Pe podiumul stagiunii 2022-2023 se mai află Rapid București și Gloria Bistrița, care au primit deja medaliile de argint, respectiv de bronz. CSM București și-a asigurat titlul încă din 23 aprilie și mai are de jucat un singur meci în acest sezon, în 26 mai, în deplasare cu Gloria Buzău. După 25 de etape, CSM are 73 de puncte, fiind urmată de Rapid București, campioana din 2022, cu 64 puncte și de Gloria Bistrița (58). CSM București a câștigat al șaselea titlu național din propriul palmares. Celelalte cinci titluri au fost câștigate între 2015-2018, respectiv în 2021. Cinci trofee Cupa României și patru Supercupe mai are în palmares echipa antrenată de Adrian Vasile, iar la nivel european are trei medalii în Liga Campionilor - aur (2016), bronz (2017 și 2018). În acest sezon, CSM București a ratat însă calificarea la Turneul Final Four al Ligii Campionilor, fiind învinsă în ambele manșe din sferturi de Team Esbjerg.                                                        

FCSB, la un punct de Farul Constanța

FCSB a învins, duminică seara, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, pe CFR Cluj, în ultimul meci din cea de-a 8-a etapă, antepenultima, din play-off-ul Superligii de fotbal. Unicul gol al partidei a fost marcat de Florinel Coman, în minutul 49. În urma acestei victorii, FCSB s-a apropiat la un singur punct de liderul la zi, Farul Constanța, care conduce în clasament cu 47 puncte. Constănțenii au remizat, sâmbătă, la Craiova, scor 1-1. Farul și FCSB se vor întâlni la 21 mai, la Constanța. CFR Cluj rămâne pe trei, cu 39 puncte, în timp ce locurile IV-VI sunt ocupate de CS Universitatea Craiova (37), Rapid (35) și Sepsi OSK Sf.Gheorghe (26).

CSM Tg. Mureș câștigă primul joc al finalei Ligii a II-a de futsal

Formația mureșeană, antrenată de Kacso Endre, a făcut un pas important pentru câștigarea Ligii a II-a de futsal, după ce a învins, duminică seara, pe teren propriu, cu scorul de 6-2, pe ACS Mausoleul Mărășești, în primul meci al finalei campionatului. Golurile CSM-ului au fost marcate de Mojzi Botond (min. 8), Dobai Andraș (9), Lapoși Robert (17), Nagy Robert (24), Nagy Tamas (35), Ordog Attila (36). A doua partidă este programată la 21 mai, la Mărășești. Ambele echipe și-au asigurat deja promovarea în Liga I de futsal.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu