Canotorii de la CS Mureșul, pe podiumul Campionatului Național

Distribuie pe:

Sportivii de la CS Mureșul Tg. Mureș, antrenați de Claudia Balint, au cucerit 9 medalii, dintre care 3 de aur, 1 de argint și 5 de bronz, la Campionatele Naționale de Canotaj pentru categoriile tineret, seniori și Masters, desfășurate la Snagov.

Au urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere, devenind campioni naționali, Adelin Piștănilă și Patrick Truța la dublu rame semiori, Adelina Someșan și Andreea Ungureanu la dublu vâsle și Sorin Gheorghiu la simplu, categoria masters. Medalia de argint a fost obținută de Adelina Someșan la simplu senioare, categoria ușoară, în timp ce medaliile de bronz au fost obținute de Andreea Ungureanu (simplu senioare, categoria ușoară), Rareș Măgerușan și Patrick Truța (dublu vâsle, categoria ușoară seniori), Ligia Mihaela Ionaș și Cristian Constantin (dublu mixt, categoria masters), Sorin Gheorghiu și Valer Crișan (dublu vâsle, categoria masters) și de barca 8+1 masculin (Adelin Piștănilă, Mircea Darius Vasiliu, Andrei Oltean, Tobias Bela, Daniel Mărginean, Alexandru Țițiu, David Stoica, Florin Butuza și cârmaciul George Gabriel Marc)

Chiar dacă au ratat podiumul de premiere, o evoluție bună au avut și fetele din barca de 4 rame fără cârmaci, respectiv Marina Balint, Cezara Necula, Aiana Moldovan și Lacrima Mârza, care s-au clasat pe locul IV.

A fost prima competiție pe apă pentru canotorii mureșeni, care, la Naționalele pe ergometru din luna martie, de la Arad, au cucerit 7 medalii, dintre care 2 de argint și 5 de bronz. Următoarea competiție va fi Campionatul Național de juniori de la Iași, care va avea loc la finele lunii iunie. CS Mureșul va participa cu 20 de canotori. (sursa: Clubul Sportiv Mureșul)

Lasă un comentariu