De ce rămân singure persoanele atrăgătoare

Distribuie pe:

Multă lume consideră că persoanele atrăgătoare au mai mult succes în dragoste, sunt mai fericite și pot obține mai ușor avantaje chiar și în mediul profesional.

Însă, conform unica.ro, în realitate, oamenii înzestrați cu o frumusețe fizică de invidiat sunt deseori judecați greșit și, nu de puține ori, riscă să rămână singurei, din motive mai mult sau mai puțin reale.

Îi intimidează pe cei din jur - Deși frumusețea poate fi un atuu, iar persoanele atrăgătoare sunt percepute ca fiind mai de încredere, acestea îi pot intimida pe cei din jur. Utilizatorii de pe rețelele de socializare au recunoscut că preferă să evite întâlnirile cu persoane foarte frumoase, unul dintre motive fiind de a se proteja de o eventuală respingere, care le poate afecta stima de sine.

Bănuite de infidelitate - Oamenii se tem că persoanele atractive pot fi infidele.

Într-adevăr, frumusețea fizică este atrăgătoare, dar poate fi și o piedică în calea unei vieți amoroase fericite pe termen lung. Persoanele atrăgătoare pot stârni ușor gelozia partenerilor de cuplu, iar relația se poate deteriora rapid.

În plus, se consideră că persoanelor atractive le este mult mai ușor să își găsească un alt partener și că ar tinde să renunțe mai repede atunci când ceva nu funcționează. De asemenea, mulți sunt convinși că, atunci când ai o relație cu cineva extrem de atractiv din punct de vedere fizic, riscurile de a fi înșelat sunt mai mari.

Precis, sunt deja într-o relație... - Aproape toată lumea crede că omul frumos este deja într-o relație de cuplu. Pentru că le vine greu să creadă că o persoană care arată extrem de atrăgătoare poate fi singură, oamenii renunță să o curteze. Ba, chiar și atunci când există o certitudine cu privire la statutul relației, ceilalți evită să se apropie pentru că sunt intimidați de frumusețe.

Au probleme cu încrederea în sine - Pare greu de crezut, dar și persoanele atrăgătoare pot avea probleme cu încrederea în sine. Acestea sunt deseori judecate după aspectul fizic, lucru care le poate afecta din punct de vedere emoțional. De asemenea, pot atrage oamenii nepotriviți, care vor doar să se laude că au reușit să cucerească pe cineva atât de atractiv. În plus, de multe ori sunt atrase doar în aventuri de-o noapte, ceea ce, inevitabil, le afectează stima de sine. (L.P.)

Lucreția Pop

Sursa foto: pixabay.com

Lasă un comentariu