Conferința Asociației Aeroporturilor din România de la Sovata - Traficul aerian din România va crește, în acest an, cu 25%

Distribuie pe:

Președintele Asociației Aeroporturilor din România, David Ciceo, a declarat joi, într-o conferință de presă la Sovata, că în acest an, traficul aerian din țara noastră va înregistra valori peste nivelul anului 2019, numărul estimat de pasageri fiind de peste 25 de milioane. În aceste zile, la Sovata se desfășoară conferința anuală organizată de Asociația Aeroporturilor din România, tema fiind “Provocări în transportul aerian în actualul context geo-politic și post-pandemic”.

“În anul 2023, traficul aerian în România va fi peste nivelul celui înregistrat în anul 2019 - ne așteptăm să depășim 25 de milioane de pasageri (...) În aceste zile vom discuta despre finalizarea investițiilor, recuperarea traficului aerian, faptul că estimăm că până în 2040, România va avea aproximativ 56 de milioane de pasageri, față de 25 de milioane cât va fi anul acesta. Până în 2040, având în vedere estimarea de dublare a traficului aerian, noi, aeroporturile, trebuie să pregătim capacități noi, legat de infrastructură, legat de restul facilităților”, a declarat președintele Asociației Aeroporturilor din România, David Ciceo. El a adăugat că investițiile pentru creșterea numărului de pasageri la 56 de milioane până în 2040 sunt evaluate la peste 1 miliard de euro.

Evenimentul de la Sovata reunește directorii generali ai aeroporturilor din România, reprezentanți ai Senatului României, ai Ministerului Afacerilor Interne și ai Autorității Aeronautice Civile Române, președinți de consilii județene, specialiști din industria aeronautică din străinătate și reprezentanți ai companiilor aeriene și ai altor companii care își desfășoară activitatea în domeniul aviației civile.

“Ne bucură și onorează faptul că județul Mureș a găzduit întâlnirea reprezentanților de marcă ai industriei aeronautice civile române, aceasta fiind și o dovadă a aprecierii eforturilor noastre de dezvoltare a Aeroportului Transilvania”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc.

Directorul Aeroportului Transilvania Târgu Mureș, Peti Andras, a arătat că instituția se așteaptă ca în acest an să depășească numărul pasagerilor și valorile de trafic înregistrate înainte de pandemie.

“Ne așteptăm la cel mai bun an din punctul de vedere al traficului la nivel de România și la nivelul aeroportului Târgu Mureș. Ne așteptăm ca anul acesta să depășim valorile de trafic din anul prepandemic, respectiv 2019. Noi ne așteptăm să avem un vârf de trafic în perioada sezonului de vară iulie-octombrie, în condițiile în care vor fi trei șantiere de lucru. În paralel, va fi o adevărată provocare și ne cerem scuze anticipat de la pasageri”, a declarat Peti Andras. (Agerpres)

Lasă un comentariu