Kremlinul anunță măsuri de securitate “fără precedent” la forumul de la Sankt Petersburg, unde va vorbi Putin

Distribuie pe:

Kremlinul a anunțat măsuri de securitate “fără precedent” la Forumul economic internațional de la Sankt Petersburg, la care președintele rus Vladimir Putin urmează să ia cuvântul vineri, în eventualitatea unor atacuri ucrainene, a relatat agenția de presă rusă de stat TASS, potrivit Reuters și EFE.

TASS îl citează pe purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, afirmând că măsurile erau necesare deoarece “inamicul acționează cu nerușinare”. Oficialii ruși au acuzat Ucraina pentru o serie de atacuri cu drone, artilerie și bombe asupra teritoriului rus în ultimele luni.

“Bineînțeles, atât măsurile de securitate, cât și cele de siguranță digitală au fost întărite, se poate spune că sunt fără precedent”, a declarat Dmitri Peskov, citat de EFE.

“Inamicul acționează cu nerușinare și nu renunță la încercările de a provoca pagube”, a adăugat el.

Peskov, citat de agenția oficială TASS, nu a exclus întreruperi în domeniul serviciilor de internet mobil.

Publicația independentă rusă Meduza, considerată “indezirabilă” de Kremlin, notează la rândul său că participanții la Forumul economic de la Sankt Petersburg nu vor putea utiliza internetul mobil pe 16 iunie în cadrul sesiunii plenare, la care va vorbi Vladimir Putin.

Comunicațiile vor fi blocate în timpul evenimentului pentru a preveni eventualele atacuri cu drone, potrivit unui angajat al unuia dintre operatorii de telecomunicații, precum și unui participant la forum care a aflat această informație de la organizatori.

“Pur și simplu, folosiți doar WiFi și totul va fi bine”, a spus el.

Organizatorii evenimentului au avertizat anterior cu privire la posibile perturbări în activitatea de internet mobil din “motive tehnice”. (Agerpres)

Lasă un comentariu