Cine sunt pasagerii din submarinul dispărut în Oceanul Atlantic

Distribuie pe:

Apar noi informații despre turiștii care se aflau la bordul submarinului dispărut luni în Oceanul Atlantic. Aceștia plătiseră pentru a vizita epava Titanicului.

Action Aviation, o companie de vânzări și operațiuni de aviație, a confirmat că președintele acesteia, omul de afaceri britanic Hamish Harding, a fost unul dintre turiștii aflați la bordul submarinului dispărut în Oceanul Atlantic.

Hamish Harding, în vârstă de 59 de ani, a studiat științe naturale și inginerie chimică la Universitatea Cambridge și mai târziu și-a obținut licența de pilot de avion.

Miliardarul britanic deține recordul mondial Guinness pentru cea mai rapidă circumnavigare a Pământului și a fost unul dintre pasagerii care au ajuns în spațiu la bordul lui Jeff Bezos, New Shepard.

Însuși Hamish Harding a spus pe profilul său de Facebook, într-o postare publicată cu o zi înainte de scufundare, că este “mândru” că face parte dintr-o echipă de “exploratori legendari”: printre aceștia, potrivit postării sale, și Paul Henry Nargeolet, pilot de submarin, care de zeci de ani a studiat epava Titanicului.

Sky News a confirmat și prezența exploratorului. Potrivit publicației, directorul general al OceanGate Expeditions, Stockton Rush, se afla și el la bordul submarinului.

Un tată și un fiu, din Pakistan, se află la bordul submersibilului care transporta cinci persoane pentru a vedea epava Titanicului pe fundul Oceanului Atlantic de Nord, potrivit unui comunicat dat publicității marți de familie, realatează CNN. Este vorba de Shahzada Dawood, fiul său, Sulaiman Dawood, aflați într-o “călătorie pentru a vizita rămășițele Titanicului în Oceanul Atlantic”.

Lasă un comentariu