Înscrierea în învățământul primar începe pe 11 aprilie

Distribuie pe:

Cererile de înscriere în învățământul primar se vor putea depune, în prima etapă, în perioada 11 aprilie - 14 mai, potrivit calendarului anunțat miercuri de ministrul Educației, Ligia Deca, acesta urmând să fie publicat în Monitorul Oficial.

Potrivit calendarului, între 14 și 17 mai se vor procesa cererile-tip de înscriere și se vor repartiza copiii la școala de circumscripție.

Între 20 și 27 mai se vor procesa cererile-tip prin care se solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât la școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.

Pe data de 28 mai se va face repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă școală decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri, și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea la școala de circumscripție.

În data de 29 mai vor fi afișate listele cu candidații înmatriculați și numărul de locuri rămase libere.

Înscrierile în cea de a doua etapă se vor face între 31 mai și 7 iunie 2024.

În această perioadă se vor depune/transmite cererile-tip de înscriere la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.

Între 10 și 14 iunie vor fi validate cererile-tip de înscriere la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție în opțiunile privind înscrierea copiilor, iar între 17 - 21 iunie vor fi procesate cererile de înscriere.

Pe 21 iunie vor fi afișate listele finale cu copiii înscriși în clasa pregătitoare.

În perioada 2 - 6 septembrie 2024 se vor soluționa de către inspectoratul școlar cererile părinților copiilor care nu au fost încă înscriși la o unitate de învățământ.

“Cererile-tip de înscriere pot fi completate doar pentru unitățile de învățământ la care există locuri disponibile după încheierea primei etape de înscriere. Părinții completează, în ordinea descrescătoare a preferințelor, maximum trei opțiuni pentru unități de învățământ la care mai există locuri disponibile. Validarea cererii-tip de înscriere se face la unitatea de învățământ aflată pe prima poziție din cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua de înscriere”, precizează reprezentanții Ministerului Educației. (Agerpres)

Lasă un comentariu