Zilele târgumureșene, ediția a 26-a

Distribuie pe:

Cea de a 26-a ediție a Zilelor Târgumureșene s-a bucurat, la sfârșitul săptămânii trecute, de o mare audiență, pe parcursul celor 4 zile, zeci de mii de oameni participând la manifestările organizate în cadrul evenimentului. Concertele care au avut loc fie în Cetatea Medievală, în Piața Victoriei sau pe str. Bolyai au adus în fața târgumureșenilor interpreți sau trupe care au reușit să satisfacă toate gusturile muzicale. Astfel, joi am avut parte de prestația a trei trupe de muzică, vineri au performat 10 formații, șase în cetate și patru în centrul orașului. Sâmbătă, pe scenele din oraș au urcat șase trupe (trei în cetate și trei în centru), două ansambluri folclorice populare de copii, șase soliști de muzică populară românească și maghiară. În ultima zi, duminică, în Cetatea Medievală, târgumureșenii au fost încântați de prestația Filarmonicii de Stat din Târgu Mureș, iar pe scena din centrul orașului au urcat cinci formații de muzică.

Ca în fiecare an, Târgu Mureșul a primit și de această dată vizita delegațiilor orașelor înfrățite din străinătate: Strumyani, Bulgaria, Baja, Zalaegerszeg și Kecskemet din Ungaria, Újbuda din Budapesta, districtul XI, Sectorul Rîșcani, din Chișinău, Republica Moldova și, nu în ultimul rând, din Ujhorod, Ucraina. “Îmi face o deosebită plăcere să vă primesc astăzi, la noi în oraș. Târgu Mureș are multe de oferit, iar noi, ca ardeleni și transilvăneni, putem spune că avem o tradiție de a ne primi oaspeții. Vă urez bun venit în inima Transilvaniei, și vă invit să descoperiți orașul, oamenii lui, arta, arhitectura Art Nouveau, multiculturalitatea noastră, și, mai ales, bucatele gustoase pe care noi, ca ardeleni, le-am desăvârșit gustul și de care suntem foarte mândri”, a transmis delegațiilor străine, primarul Soós Zoltán.

Vă propunem un colaj de fotografii care au surprins principalele momente ale manifestărilor. (sursa foto: Primăria Târgu Mureș)

Lasă un comentariu