Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate astăzi

Distribuie pe:

Rezultatele la Evaluarea Națională vor fi afișate astăzi, până la ora 14.00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației.

Contestațiile vor putea fi depuse la centrele de examen sau transmise prin mijloace electronice tot astăzi, în intervalul orar 16.00-19.00, și joi, în intervalul orar 8.00-12.00.

“Candidații care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de părinții/reprezentanții legali ai candidaților minori”, a precizat Ministerul Educației.

Rezultatele finale, după rezolvarea contestațiilor, vor fi afișate pe 4 iulie. Rezultatele vor fi comunicate anonimizat, prin coduri individuale care înlocuiesc numele și prenumele candidaților, atât în centrele de examen, cât și pe internet, respectându-se Regulamentul general privind protecția datelor personale. Codurile individuale au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susținută.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la Evaluarea Națională calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la fiecare probă. (Agerpres)

Lasă un comentariu