Examenul de Bacalaureat (sesiunea iunie - iulie 2023)

Distribuie pe:

În județul Mureș, la prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2023 (proba E.a, la Limba și literatura română) au fost prezenți 3.107 de candidați (din cei 3.165 candidați înscriși). Proba s-a desfășurat în zece centre din județul Mureș.

Ieri, 27 iunie, a avut loc a doua probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2023 (proba E.c, la Matematică). În județul nostru au fost prezenți 3.037 de candidați (din cei 3.113 candidați înscriși).

Niciun candidat nu a fost eliminat până în prezent pentru tentativă de fraudă. Candidații eliminați nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, am aflat de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Astăzi, 28 iunie, se desfășoară proba la alegere a profilului și specializării (se poate opta, în funcție de filieră, profil și specializare pentru una din cele 10 discipline: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie), iar mâine, 29 iunie, cea la Limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile și specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale).

Afișarea rezultatelor inițiale (în centrele de examen și online) este programată în 3 iulie (până la ora 12). Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12 - 18, inclusiv prin mijloace electronice.

Candidații care contestă rezultatul inițial al evaluării trebuie să completeze, să semneze și să depună/transmită prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.

Afișarea rezultatelor finale se va face în 7 iulie (în centrele de examen și online).

În conformitate cu prevederile art. 5 și ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor - GDPR), rezultatele sunt afișate prin anonimizarea numelui și a prenumelui candidatului (coduri).

(B.L.)

Lasă un comentariu