Evaluarea Națională a absolvenților de clasa a VIII-a (sesiunea 2023) - rezultate finale

Distribuie pe:

Evaluarea Națională a elevilor de clasa a VIII-a reprezintă modalitatea de evaluare sumativă externă a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial. Media de admitere, calculată pe baza rezultatelor obținute la evaluarea națională, constituie criteriu pentru admiterea în învățământul liceal.

Ieri, 4 iulie, Ministerul Educației a publicat rezultatele finale (după soluționarea contestațiilor) înregistrate în sesiunea 2023 (19-22 iunie) din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de gimnaziu (EN VIII).

În județul Mureș au fost depuse 592 de contestații, aflăm de la prof. Niță Fănică, inspector școlar general adjunct la IȘJ Mureș. În urma reevaluării lucrărilor, numărul elevilor cu media

generală 10 a rămas la fel, însă s-a mai adăugat o notă de 10 la Limba și Literatura Română. “E îmbucurător faptul că, față de simulare, media la nivel de județ a crescut cu 0,78 puncte și cu o zecime față de afișarea rezultatelor înainte de contestații”, a precizat prof. Niță Fănică.

În prima etapă a admiterii în învățământul liceal din acest an, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 6-7 iulie și 10-17 iulie. Repartizarea computerizată a candidaților din seria curentă, precum și a celor din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024, va avea loc în 19 iulie.

L.B.

Lasă un comentariu