Bărbatul care a ucis două persoane pe aeroportul Chișinău, a murit în spital

Distribuie pe:

Bărbatul, în vârstă de 43 de ani, originar din Tadjikistan, care vineri a ucis două persoane la aeroportul din Chișinău, a decedat din cauza rănilor suferite în timpul incidentului armat, a anunțat, luni noaptea, poliția din Republica Moldova, potrivit AFP. Bărbatul fusese arestat după ce împușcase un polițist de frontieră și un agent de securitate.

Grav rănit de către forțele speciale de intervenție, el se afla în comă și “a decedat luni seară”, potrivit unui comunicat care nu oferă alte detalii.

Într-un comunicat, Parchetul din Tadjikistan a precizat că suspectul era implicat, alături de alți membri ai unei grupări infracționale, în răpirea vicepreședintelui băncii Orienbank, survenită în 23 iunie. Prezentat drept Rustam Așurov, născut în 25 martie 1980, el a fugit în Republica Moldova via Turcia “în intenția de a se refugia în țări din Uniunea Europeană”, potrivit aceleiași surse.

Președinta Maia Sandu a decretat pentru marți o zi de doliu în Republica Moldova pentru victimele incidentului armat de la aeroport și a acordat postmortem medalii celor două victime.

După acest incident, măsurile de securitate la aeroportul Chișinău vor fi revizuite. (Agerpres)

Lasă un comentariu