Ambasadorul SUA, în vizită la Târgu Mureș

Distribuie pe:

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Kathleen Kavalec, a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la sărbătorirea a 12 ani de la deschiderea American Corner la Târgu Mureș, ca secție a Bibliotecii Județene Mureș, alături de elevi din clasele a III-a și a IV-a de la Colegiul Național “Unirea”.

“Astăzi am avut bucuria de a sărbători împreună 12 ani de existență a secției American Corner la Târgu Mureș, în prezența doamnei ambasador a SUA, Excelența Sa Kathleen Kavalec. Domnia sa a vizitat și Biblioteca Județeană Mureș, sediul central. Am avut o discuție axată pe modul de organizare a Cornerului, pe principalele activități, pe nevoile American Corner. Apoi, la American Corner, doamna ambasador s-a întâlnit cu copilași extraordinar de isteți din clasele a III-a și a IV-a de la Colegiul Național «Unirea», a avut loc o lectură publică în limba engleză. Dar pentru că Excelența Sa vorbește foarte bine și limba română, nefiind prima experiență la noi în țară, ulterior lecturii a avut loc un dialog foarte interesant și în română și în engleză despre personajele preferate, despre cărțile preferate, despre toate domeniile de interes ale copiilor. La final, evident, în ritmuri aniversare, am sărbătorit așa cum se cuvine aniversarea de 12 ani”, a declarat, pentru Agerpres, directorul Bibliotecii Județene Mureș, Monica Avram.

Ambasadorul Kathleen Kavalec le-a citit copiilor din cartea “The Cat in the Hat” de Dr Seuss, în limba engleză.

“Lectura s-a făcut în engleză. Copilașii aveau și exemplare în românește dacă nu înțelegeau ceva în engleză, dar au înțeles perfect. Ulterior, discuțiile au fost și în engleză și chiar a fost o surpriză foarte plăcută pentru delegația ambasadei să constate că limba engleză e atât de bine stăpânită de copii atât de mici”, a subliniat Monica Avram.

Consilierul pe comunicare al Bibliotecii Județene Mureș, Anca Mătieș, a precizat că vizita diplomatului american la Târgu Mureș face parte dintr-un traseu itinerant al ambasadorului Kathleen Kavalec.

“Am înțeles că înainte a fost atașat cultural la ambasadă, motiv pentru care cunoaște toate American Corner-urile din țară, acestea ocupând un loc special în viața domniei sale. Ne-a bucurat că în acest traseu a inclus și American Corner Târgu Mureș, chiar în ziua în care această secție americană împlinește 12 ani”, a spus Anca Mătieș.

Cu această ocazie, ambasadorul SUA a avut o întrevedere cu primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltan. “Discuțiile bilaterale s-au axat în primul rând pe întărirea relațiilor de cooperare economică pe anumite sectoare de interes pentru investitorii americani care doresc să investească în Târgu Mureș. Au fost abordate, de asemenea, și subiecte administrative, atât din punct de vedere al infrastructurii, cât și al gradului de absorbție al fondurilor destinate dezvoltării orașului”, a transmis primarul în urma întrevederii. (sursa: Agerpres)

Lasă un comentariu