Admiterea în învățământul liceal

Distribuie pe:

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora vizând repartizarea computerizată pentru admiterea la liceu a avut loc în 5 și 6 iulie, următoarea perioadă va fi 10 - 17 iulie. Orice opțiune greșită poate conduce la o repartizare nedorită, iar numărul redus de opțiuni completate poate conduce la nerepartizare computerizată a candidatului. Candidații nerepartizați pe locurile speciale pentru rromi și candidații nerepartizați pe locurile distinct alocate în unitățile de învățământ de masă candidaților cu cerințe educaționale speciale, precum și cei care au fost repartizați, dar care solicită, în scris, renunțarea la locul pe care au fost repartizați, care doresc să participe la etapa de repartizare computerizată și admitere în învățământul liceal pentru candidații din seria curentă, precum și pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023-2024 completează opțiunile în perioada 14 - 17 iulie. Candidații, care au participat la prima etapă de admitere în învățământul profesional și dual și care nu au fost admiși, completează opțiunile în fișele de înscriere pe 15 și 16 iulie.

În 19 iulie are loc repartizarea computerizată în învățământul liceal a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2023 - 2024. În aceeași zi se comunică și rezultatele candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal și se afișează în unitățile de învățământ gimnazial listele cu locurile neocupate în unitățile de învățământul liceal.

Dosarele de înscriere la unitățile de învățământ la care candidații au fost repartizați se depun între 20 și 25 iulie, informează Ministerul Educației.

În județul Mureș, 4.218 elevi au fost înscriși la Evaluarea Națională, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

B.L.

Lasă un comentariu