Summit NATO, Vilnius: Iohannis susține măsuri suplimentare pentru consolidarea Flancului Estic

Distribuie pe:

Șeful statului a precizat că România urmărește și menținerea unei implicări sporite aliate în regiunea Mării Negre, ca zonă de importanță strategică pentru securitatea euroatlantică.

În ceea ce privește Ucraina, președintele Iohannis a subliniat că România va continua să fie un susținător ferm al aderării la NATO. Potrivit șefului statului, organizarea primei reuniuni a Consiliului NATO - Ucraina, cu participarea președintelui Zelenski, va fi un moment de importanță simbolică.

Iohannis a evidențiat că, în cadrul summitului NATO, va avea și un mesaj fără echivoc cu privire la susținerea consolidării capacității de apărare și a rezilienței Republicii Moldova. Totodată, el a salutat acordul între Suedia și Turcia, facilitat de secretarul general al NATO, arătând că acesta marchează progrese mult așteptate în ceea ce privește aderarea Suediei. (Agerpres)

Summitul NATO de la Vilnius are mize importante în ceea ce privește obiectivele prioritare ale României, a declarat,ieri, președintele Klaus Iohannis, care a anunțat că va susține adoptarea de măsuri suplimentare pentru consolidarea Flancului estic pe toate componentele operaționale. “În ceea ce privește obiectivele prioritare pentru România, acest summit are mize importante, care țin de prioritățile noastre de politică externă și de securitate. Obiectivele noastre sunt, în primul rând, cele care țin de noua postură de descurajare și apărare a Alianței, care se bazează pe conceptul de Apărare Înaintată. Acest concept a fost anunțat la Madrid, adică o prezență NATO consolidată din toate punctele de vedere. Voi susține adoptarea de măsuri suplimentare pentru consolidarea Flancului estic pe toate componentele operaționale”, a afirmat Iohannis, înainte de reuniunea din capitala Lituaniei.

Sursa foto: pexels.com

Lasă un comentariu