Înotătorii români au cucerit șase medalii la Europenele de juniori

Distribuie pe:

România a cucerit 6 medalii, dintre care 4 de argint și 2 de bronz, la Campionatele Europene de înot pentru juniori de la Belgrad. Vlad Stancu a luat argintul la 800 metri și 1500 metri, calificându-se în ambele probe la Jocurile Olimpice de la Paris. Au mai fost medaliați cu argint Daria Șilișteanu la 100 metri spate și Vlad Mihalache la 200 metri fluture, în timp ce medaliile de bronz au fost obținute de Daria Șilișteanu la 50 metri spate și Vlad Stancu la 400 metri liber. Pe lângă aceste medalii, înotătorii români au mai fost prezenți în alte 9 medalii, cea mai bună clasare având-o Rebecca Diaconescu la 100 metri liber.

Liga Europeană feminină: Bistrița direct în grupe, Brăila și Târgu Jiu în tururile preliminare

Federația Europeană de Handbal a dat publicității luni sistemul de desfășurare a Ligii Europene feminine, în care România va avea trei reprezentante. Astfel, Gloria Bistrița-Năsăud este calificată direct în grupe, împreună cu Nykøbing, Thuringer și Motherson Mosonmagyarovari KC. Dunărea Brăila va evolua în primul tur preliminar (denumit de EHF turul 2 deși în turul 1 nu sunt meciuri!!!), partidele urmând să aibă loc pe 23/24 septembrie turul și 30 septembrie/1 octombrie returul. Tragerea la sorți va avea loc pe 18 iulie. Cea de-a treia reprezentantă a țării noastre, CSM Târgu Jiu, va intra în competiție în turul doi preliminar, cu jocuri pe 11/12, respectiv 18/19 noiembrie. Rămâne un mister de ce Gloria Bistrița (locul 3 în campionat) și nu CSM Târgu Jiu (finalista Cupei României) este calificată direct în faza grupelor.

Baschetbalistele tricolore se pregătesc pentru Universiadă

Naționala feminină de baschet a României s-a reunit, de câteva zile, la Târgoviște, în vederea participării la Universiada de Vară de la Chengdu, din China, competiție programată în perioada 28 iulie-8 august. Din lotul pregătit de antrenorul brașovean Dan Calancea face parte si Rebecca Lipovan, jucătoare care a evoluat campionatul trecut la BC Sirius Tg. Mureș. În data de 17 iulie, delegația tricoloră va face deplasarea la Budapesta, unde va disputa două amicale de pregătire cu reprezentativa Ungariei. În data de 20 iulie, echipa va reveni în țară, urmând ca o zi mai târziu să plece spre China. La Universiadă, România va evolua în grupa C, alături de Brazilia și Finlanda, primele două clasate urmând să acceadă în următoarea fază a competiției.

România, victorie splendidă cu Suedia

Naționala feminină de handbal tineret a făcut marți seara cel mai bun meci de până acum de la europene, concretizat într-un rezultat pe măsură: 42-34 cu Suedia, echipă ce avea victorii pe linie. A fost din nou succesul fazei de atac, acolo unde a strălucit Alisia Boiciuc, însă toate fetele noastre au avut evoluții bune și foarte bune în ofensivă. În pofida celor 34 de goluri primite, portărițele românce și-au făcut treaba decent și au contribuit decisiv la diferența de 8 goluri care ne aduce la un pas de careul de ași. Rămâne îngrijorător, însă, numărul mare de goluri pe care le primim meci de meci. România a jucat miercuri, cu Elveția, meciul pentru calificarea în semifinale.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu