“Dragostea este mai tare ca moartea”

Distribuie pe:

O lebădă a fost găsită moartă lângă cuibul distrus, după ce câțiva adolescenți i-au zdrobit cu cărămizi ouăle și i-au ucis puii nenăscuți. Potrivit activiștii care monitorizau păsările, lebăda nu s-ar fi despărțit zile în șir în cuib și și-a fi plâns singură durerea. Acolo a fost găsită fără viață, iar aceștia spun că pasărea a murit de tristețe. Scenele sau petrecut în Manchester, iar imaginile triste au devenit rapid virale pe internet. Mama lebădă a fost găsită moartă nu la mult timp după ce tatăl lebădă a dispărut, mai scrie sursa citată. Potrivit activiștilor de mediu care monitorizau cuibul păsării, un singur ou a rămas intact, din cele șase pe care le clocea. Au existat numeroase cazuri în care lebedele ai murit după ce și-au pierdut partenerii, în condițiile în care păsările din această specie se împerechează pe viață. Durata de viață a lebedelor este între 20-30 de ani.

***

Principele finlandez Vasa a fost acuzat de înaltă trădare și condamnat la închisoare pe viață. Soția sa, Ecaterina, l-a rugat pe regele suedez Heinrich să îi permită să stea alături de soțul ei în detenție. Regele s-a îngrozi când i-a auzit cererea și a întrebă:

- Știți că soțul dumneavoastră nu va mai putea vedea niciodată lumina zilei?

- Știu, maiestate!

- Știți, de asemenea, că nu mai este tratat ca principe, ci ca trădător?

- Da, știu! Dar indiferent dacă este liber sau închis, vinovat sau nevinovat, el rămâne totuși soțul meu.

- Dar după toate cele întâmplate nu vă mai leagă nimic de el. Acum sunteți liberă.

Ecaterina își scoase verigheta și o arătă regelui, spunându-i: “Citiți, maiestate!” Pe verighetă erau scrise următoarele cuvinte: “Numai moartea ne poate despărți”. Și Ecaterina merse cu soțul ei la închisoare împărtășind cu el 17 ani de grea suferință și lipsă, până când regele a murit și soțul ei a fost eliberat.

AUREL VÂGA

(Sursa: adevărul.ro)

Lasă un comentariu