Grevă japoneză declanșată de angajații din Oficiul Național al Registrului Comerțului

Distribuie pe:

Ieri, angajații Oficiului Național al Registrului Comerțului au declanșat greva japoneză, această formă de protest derulându-se până vineri, inclusiv.

“Ne opunem discriminării și cerem eliminarea inechităților salariale”, se arată ]ntr-un comunicat al Sindicatului Angajaților din Oficiul Național al Registrului Comerțului (SAONRC), afiliat la Federația PUBLISIND și la Blocul Național Sindical. Sindicaliștii protestează împotriva inechităților salariale și a discriminării salariaților din ONRC față de celelalte categorii de angajați din familia ocupațională “justiție”. “În antiteză, în raport cu importanța activităților derulate de ONRC și cu nivelul de complexitate a muncii prestate de salariați în actualul context economic și financiar marcat de obligațiile legate de implementarea

PNRR, nivelul salarial actual se situează la cel mai scăzut nivel din categoria funcțiilor din familia ocupațională «justiție». SAONRC trage un semnal de alarmă asupra acestor chestiuni prin declanșarea grevei japoneze, cum mențiunea că dacă nu vom avea un dialog social cu reprezentanții Guvernului, acțiunile vor escalada prin inițierea conflictului colectiv de muncă și implicit GREVĂ”, se arată în comunicat.

Prima acțiune de protest cu rol de avertisment se derulează în perioada 17-21 iulie 2023: membrii de sindicat din ONRC vor purta banderole negre în semn de protest și își vor îndeplini atribuțiile de serviciu cu exces de zel, conform legii.

Iată și lista revendicărilor:

Eliminarea discriminărilor și a inechităților salariale din familia ocupațională “Justiție”, ONRC fiind instituția publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiție.

Plata integrală a drepturilor salariale câștigate în instanță și a dobânzilor aferente în conformitate cu prevederile legale în Ocuparea prin concurs a posturilor vacante și eliminarea practicii de compensare a lipsei de resurse umane prin suprasolicitarea personalului

Dialog social real pe marginea noii legi de salarizare a personalului bugetar anunțate de guvernanți.

Pentru susținerea revendicărilor SAONRC, a fost transmisă o solicitare către Guvernul României, însă până la acest moment nu există angajamente sau perspective clare de soluționare.

(sursa: BlocUL Național Sindical BNS)

Lasă un comentariu