Întâlnire Ciolacu - Orbán în București

Distribuie pe:

Premierul Marcel Ciolacu a avut, ieri, în București, o întâlnire informală cu premierul Ungariei, Viktor Orbán, în cadrul vizitei private pe care acesta o efectuează în România.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, Ciolacu a subliniat că, în ansamblul relațiilor româno-ungare, partea română își dorește să mențină o abordare deschisă, pozitivă, constructivă și concentrată pe proiecte concrete în beneficiul cetățenilor din cele două state. Șeful Executivului de la București a salutat susținerea manifestată de guvernul maghiar pentru eforturile României de aderare la spațiul Schengen și a exprimat speranța că Ungaria va continua să fie un aliat al țării noastre în această privință. “Cei doi premieri au discutat despre inițierea unui proiect comun de infrastructură care să aibă un impact economic semnificativ pentru ambele țări”, se arată în comunicat. De asemenea, premierul român a subliniat necesitatea intensificării investițiilor companiilor românești în Ungaria.

Orbán participă la lucrările Universității de Vară “Tusvanyos”, de la Băile Tușnad, urmând să își susțină obișnuitul discurs în cursul zilei de sâmbătă. La manifestări sunt așteptați peste 1.000 de participanți. Deschiderea oficială a lucrărilor Universității de Vară a avut loc ieri. Evenimentul, ajuns la ediția cu numărul 32, este organizat de Consiliul Tineretului Maghiar din România și Fundația Pro Minoritate din Ungaria, partener principal fiind Consiliul Național Maghiar din Transilvania. Universitatea de Vară de la Băile Tușnad este cunoscută sub denumirea de “Tusványos”, fiind vorba de abrevierea numelor contopite ale celor două localități în care s-a desfășurat până acum manifestarea - inițial la Bálványos, după care a fost mutată la Băile Tușnad. (AGERPRES) (sursa foto: Facebook/ Viktor Orbán)

Lasă un comentariu