Postul de director al Penitenciarului Târgu Mureș va fi scos la concurs

Distribuie pe:

Ministerul Justiției a anunțat, ieri, că intenționează să organizeze concurs pentru toate funcțiile de director de unități penitenciare, având în vedere că la începutul lunii august pentru zece dintre aceștia încetează mandatele.

“Având în vedere că la data de 2 august încetează mandatele unui număr de zece directori de unități penitenciare (P. Bistrița, P. Drobeta Turnu Severin, P. Mioveni, P. Târgu Jiu, P. Târgu Mureș, P. Tulcea, P.S. București-Jilava, C.D. Brăila-Tichilești, Baza de Aprovizionare, Gospodărire și Reparații, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Târgu Ocna), numiți în baza art. 202 alin. (2) din Legea 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, cu modificările și completările ulterioare, se creează premisa ca toate funcțiile de conducere din competența Ministerului Justiției, cu excepția funcțiilor de director general, respectiv director Direcția Reintegrare Socială și Direcția Tehnologia Informației și Comunicații, să fie ocupate prin concurs”, se precizează într-un comunicat al MJ transmis AGERPRES.

În acest sens, arată sursa citată, Ministerul Justiției, “care întotdeauna a fost preocupat de asigurarea stabilității unui sistem permanent încercat de lipsa de resurse și schemele ocupate insuficient”, își declară intenția de a declanșa în perioada următoare procedurile legale de ocupare prin concurs a acestor funcții.

Până la finalizarea acestor proceduri de concurs, pentru exercitarea atribuțiilor respectivelor funcții de conducere vor fi împuterniciți ofițeri de poliție penitenciară care îndeplinesc condițiile legale, informează Ministerul Justiției.

Lasă un comentariu