Ucraina a confirmat că a atacat Moscova și Crimeea cu drone

Distribuie pe:

Ministrul transformării digitale din Ucraina, Mihailo Fedorov, a confirmat luni atacurile cu drone care au avut loc în zori asupra Moscovei și a peninsulei ucrainene Crimeea, anexată ilegal de Rusia din 2014, transmite EFE.

“Astăzi, în zori, dronele au atacat capitala orcilor și Crimeea”, a scris - pe contul său de Telegram - Fedorov, al cărui minister este responsabil de un program ambițios de aprovizionare a armatei ucrainene cu drone, folosind termenul peiorativ pe care mulți ucraineni îl folosesc în acest război pentru a se referi la ruși.

Ministrul ucrainean a adăugat că apărarea antiaeriană și sistemele electronice rusești sunt “din ce în ce mai puțin capabile să protejeze” spațiul aerian rusesc și și-a încheiat mesajul concis anunțând mai multe astfel de atacuri în viitor: “Vor fi mai multe din astea”.

Fedorov conduce o inițiativă care își propune să dezvolte și să achiziționeze mii de drone din donații private pentru a crește potențialul armatei ucrainene în acest război. Dronele cu rază lungă de acțiune sunt o prioritate a acestui program.

Atacurile din cursul nopții de duminică spre luni asupra Crimeei și Moscovei vin după ce Rusia a atacat aproape zilnic orașul și porturile din regiunea Odesa și împrejurimile sale în ultima săptămână.

În urma atacului cu rachete de duminică asupra acestui oraș, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis că va răzbuna ceea ce el a numit un act de terorism rus. (AGERPRES) (sursa foto: Facebook Ukraine News, Slava Ukraini!)

Agerpres

Lasă un comentariu