“Războiul” gunoaielor se mută în stradă: Incendieri și vandalism la mai multe puncte de colectare a deșeurilor din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Duminică, Asocierea Polaris M Holding - Urban Grup Environement, cea care asigură ridicarea deșeurilor din Zona 2 și Târgu Mureș, a dat publicității un comunicat de presă prin care susține că mai multe puncte de colectare a deșeurilor din municipiul reședință de județ au fost vandalizate și incendiate.

“Sâmbătă spre duminică noaptea, în jurul orelor 22.00-23.00, mai multe cazuri de incendiere, vandalism și distrugere au fost raportate de către cetățenii din Târgu Mureș în mediul online. Oamenii au surprins imagini înfiorătoare cu diverse puncte de colectare deșeuri incendiate și vandalizate”, se arată în comunicatul Asocierii. Conform documentului citat este vorba despre un incendiu provocat la punctul de colectare din strada Sârguinței nr. 3, unde cetățenii au anunțat incidentul la numărul de urgență 112. De asemenea, în comunicat se mai arată că pe str. Livezeni nr. 11, “containerele de 1,1 mc - proprietatea Asocierii au fost vandalizate, iar gunoiul a fost aruncat pe străzi”.

Reprezentanții operatorului de salubritate susțin că au sesizat toate aceste acte de incendiere, vandalism și distrugere către organele abilitate și “așteptăm ca vinovații să fie trași la răspundere”.

“Ne-am fi bucurat dacă ar fi existat o reacție fermă din partea Poliției Locale. Așteptăm ca autoritățile cu atribuții să acționeze cu celeritate, să răspundă în fața cetățenilor și să justifice rolul pe care îl au în comunitate! Rugăm pe această cale instituțiile abilitate să prezinte public măsurile pe care le-au luat pentru a înăbuși aceste acte de «terorism» la adresa comunității și ce vor face pentru a preveni astfel de incidente”, se mai arată în comunicat. Operatorul de salubritate a mai transmis că în ultimele zile, acțiunile de sabotaj împotriva Asocierii Polaris M. Holding - Urban Grup Environment s-au amplificat. Aceștia au lansat și un apel către târgumureșeni: “avem nevoie de ajutorul dumneavoastră să oprim acest haos și lucrurile să revină într-un făgaș de legalitate și normalitate. Rugăm orice persoană care are informații sau fotografii ale unor astfel de distrugeri să ia atitudine și să le comunice organelor abilitate, dar și Asocierii, iar noi le vom aduce imediat în atenția instituțiilor cu atribuții”.

Ce spune Poliția

Tot duminică, Poliția a transmis un comunicat de presă referitor la situația acestor acte de vandalism. “Având în vedere informațiile și imaginile apărute în spațiul public, referitoare la incendierea și distrugerea unor puncte de colectare deșeuri din municipiul Târgu Mureș, în noaptea de 22 spre 23 iulie 2023, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Mureș este abilitat să comunice următoarele:

La data de 22 iulie 2023, în jurul orei 22.30, Poliția municipiului Târgu Mureș a fost sesizată, prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că, pe strada Sârguinței din municipiu ar fi în desfășurare un incendiu, în zona punctului de colectare deșeuri.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Târgu Mureș, iar în urmă lichidării focului de către echipajele din cadrul I.S.U. Mureș, s-a constatat faptul că evenimentul a fost soldat doar cu pagube materiale, fiind distruse două tomberoane din material plastic.

În cauză, polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, cercetările continuând sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor în care s-a produs incidentul”. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu