Prevenirea consumului de alcool și droguri la volan

Distribuie pe:

De la promulgarea Legii numărul 213 din 2023 (Legea Anastasia) pentru completarea art. 91 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog (CPECA) Mureș, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Mureș au desfășurat activități de informare și conștientizare a cetățenilor cu privire la riscurile asociate conducerii unui autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Obiectivul principal al acțiunilor preventive l-a vizat informarea participanților la trafic cu privire la modificarea recentă a Codului Penal, prin promulgarea Legii ,,Anastasia”, care prevede faptul că persoana care conduce un autovehicul sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără permis de conducere și comite un accident de circulație, soldat cu decesul victimei, va fi condamnată la închisoare cu executare, fiind elimi-nată posibilitatea de a obține o condamnare cu suspendare sau amendă.

Acest tip de acțiuni preventive vor continua și în perioada următoare, în cadrul campaniei naționale de prevenire a riscurilor asociate consumului de alcool și droguri la volan ,,DRIVE CLEAN”, inițiate de Agenția Națională Antidrog, în parteneriat cu Academia “Titi Aur”, a precizat comisar de poliție Ion Aleodor Roman - Agenția Națională Antidrog.

L.B.

Lasă un comentariu