Alimente care ucid celulele canceroase

Distribuie pe:

Cancerul este recunoscut la nivel mondial drept o problemă majoră de sănătate, care afectează, anual, milioane de oameni in fiecare an. Cercetările de laborator au arătat că o serie de alimente au impact direct asupra combaterii dezvoltării celulelor canceroase, reducând riscul de boală.

Broccoli. Face parte din categoria legumelor crucifere, alături de varză, conopidă și varză creața, are un conținut ridicat de fitochimicale șin antioxidanți. Aceștia reduc riscul de cancer de col uterin, cancer de sân, gastric și de prostată. Întrucât fitochimicalele sunt enzime sensibile la căldură, pentru a păstra beneficiile pe care le aduce broccoli organismului, leguma trebuie consumată in stare crudă.

Fructe de pădure. Zmeura, murele, afinele, căpșunile au concentrații mari de fitochimicale numite antocianine, care încetinesc dezvoltarea celulelor premaligne, protejează organismul și împotriva bolilor de inima și au efect antiinflamator.

Roșii. Acest fruct suculent este cea mai bună sursă de licopen, un antioxidant puternic, cunoscut pentru prevenirea formării anumitor tipuri de cancer. Reduce, de asemenea, riscul de boli de inimă și este un anti-inflamator natural. Licopenul este eliberat atunci când roșiile sunt fierte, de aceea, roșiile conservate au concentrații mai mari de licopen decât cele proaspete.

Nuci. Nucile conțin fitosteroli, care blochează receptorii de estrogen din celulele cancerului de sân, încetinind ritmul de creștere a celulelor, potrivit sfatulmedicului.ro.

Usturoi. La fel ca și ceapa, prazul și arpagicul, usturoiul ajută la combaterea cancerului de stomac și de esofag și reduce riscul apariției cancerului de colon. Printre compușii usturoiului care lupta împotriva cancerului se numără quercitina, alicina și compușii organosulfurați.

Fasole. Consumul regulat de fasole cu bob negru sau albastru, care conține o cantitate importantă de tirozină și lizină, s-a constatat că reduce semnificativ incidența cancerului de colon și de sân.

Morcov. Această legumă este o sursă bogată de beta-caroten, un antioxidant care ajută la încetinirea dezvoltării celulelor canceroase. Conține falcarinol și falcarindiol, pesticide naturale, despre care oamenii de știință cred ca au un rol suplimentar in lupta împotriva cancerului.

Ceai verde. Ceaiul verde are abilitatea de a opri creșterea tumorilor canceroase. Flavonele și vitaminele din ceaiul verde inhibă creșterea tumorilor maligne, dar împiedică și apariția acestora. Aceste substanțe neutralizează radicalii liberi și nu permit ca din alimentele bogate in nitrați să se formeze nitroamine cancerigene.(sursa - www.doctorulzilei.ro/alimente-care-ucid-celulele-canceroase-uite-care-sunt-cele-mai-recomandate -de-medici)

Lasă un comentariu