Canotorii români, medaliați cu aur la Mondialele de tineret

Distribuie pe:

Cu două medalii de aur, România a încheiat pe locul VI în clasamentul pe națiuni la Campionatul Mondial de canotaj pentru tineret, rezervate sportivilor cu vârsta sub 23 ani, competiție găzduită de orașul bulgar Plovdiv. Potrivit Federației Române de specialitate, cele două titluri mondiale au fost cucerite de echipajul feminin de dublu vâsle, format din Andrada-Maria Moroșanu și Iulia-Liliana Bălăucă și de barca feminină de patru vâsle, avându-le în componență pe Emanuela-Ioana Ciotau, Alexandra Ungureanu, Cristina Druga și Patricia Cireș. Pe locul I în ierahia pe națiuni s-a clasat Italia, cu 9 medalii, dintre care 5 de aur, 3 de argint și 1 de bronz, iar locurile II și III au fost ocupate de Marea Britanie (3 de aur și 2 de argint) și Germania (2 de aur, 3 de argint și 2 de bronz).

Sorin Crăciun

Iulian Teodosiu - locul 20 la sabie, la Campionatul Mondial de la Milano

Sabrerul român Iulian Teodosiu a încheiat marți pe locul 20 proba individuală masculină din concursul de sabie. Iulian Teodosiu a fost calificat direct pe tabloul principal al concursului individual masculin la sabie. În primul tur al tabloului, Iulian l-a învins cu 15-12 pe canadianul Fares Arfa. În turul al doilea, sabrerul român a pierdut la limită, 14-15, meciul cu Sze Long Aron Ho, din Hong Kong . Ceilalți trei sabreri tricolori calificați pe tabloul principal au fost George Dragomir, Radu Nițu și Matei Cîdu. Matei Cîdu a trecut de turul întâi, victorie cu 15-14 la maghiarul Csanad Gemesi, fiind învins în turul secund de către egipteanul Ziad Elsissy, cu 15-11. George Dragomir a ieșit din primul tur al tabloului, eliminat de chinezul Xiao Lin, care s-a impus cu 15-13. Radu Nițu a pierdut și el în primul tur, 10-15 cu maghiarul Andras Szatmari. În ierarhia finală Iulian Teodosiu a încheiat pe locul 20, Matei Cîdu pe 32, George Dragomir pe 45 și Radu Nițu pe 60. În concursul feminin individual la spadă, Bianca Benea, Alexandra Predescu și Greta Vereș s-au calificat pe tabloul principal. Alexandra Predescu și Greta Vereș s-au duelat între ele în primul tur, iar câștig de cauză a avut Alexandra Predescu, învingătoare cu 12-11. În turul următor, Alexandra Predscu a pierdut cu 11-14 la brazilianca Nathalie Moellhausen. Bianca Benea a fost întrecută, cu 15-2, de Coraline Vitalis (Franța). În clasamentul final, Alexandra Predescu a terminat pe locul 22, Greta Vereș pe locul 45, iar Bianca Benea pe locul 48.

Campionatele Europene de volei pe plajă Under 22

La Timișoara se desfășoară, în perioada 29-29 iulie, Campionatele Europene de volei pe plajă pentru jucători sub 22 de ani, atât la feminin cât și la masculin. La arena principală, amenajată în Piața Operei, și pe terenurile secundare din Parcul Rozelor se întrec 128 de sportivi din 36 de țări, România participând, în calitate de gazdă, cu șase echipe: trei la fete și tot atâtea la băieți. În primele două zile ale competiției sunt programate meciurile din grupe, urmând ca vineri, 28 iulie, să aibă loc partidele eliminatorii, inclusiv “sferturile”, toate în intervalul orar 9.00-18.00. Semifinalele și finalele se vor disputa sâmbătă, 29 iulie, de la ora 10.30 și respectiv ora 15.30. Intrarea spectatorilor este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Sorin Crăciun

Dinamo și Constanța și-au aflat adversarele din grupele Ligii Europene

Vineri a avut loc tragerea la sorți a grupelor Ligii Europene masculine de handbal. Campioana României va evolua în grupa G, alături de deținătoarea trofeului, Füchse Berlin, de echipa franceză Chambery Savoie Mont Blanc HB, locul 4 în ultima ediție a primei ligi din Franța și de RK Izvidac, campioana din Bosnia-Herțegovina. În cazul în care va trece în turul preliminar de spaniolii de la Granollers, CSM Constanța va juca în grupa H cu vicecampioana Portugaliei, Sporting Lisabona, cu maghiarii de la Tatabanya și cu polonezii de la Chrobry Glogow. Prima etapă a grupelor va avea loc pe 17 octombrie, iar ultima pe 5 decembrie. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în Main Round, unde vor fi 4 grupe a câte 4 echipe (calificatele din grupele A-B, C-D, E-F și G-H).

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu