Atacuri ale rușilor asupra portului Izmail, la granița României

Distribuie pe:

Un atac masiv cu drone Shahed-136 a avut loc, în noaptea de marți spre miercuri, asupra portului Izmail din regiunea ucraineană Odesa, au anunțat oficialii Comandamentului operațional “Sud” al Forțelor Armate ale Ucrainei. Potrivit acestora, dronele au fost lansate din Marea Azov, prin Marea Neagră, și au vizat obiectivele infrastructurii portuare și industriale din regiune. “Forțele de apărare antiaeriană au lucrat neobosite aproape trei ore. Ca urmare a atacului, s-au produs incendii la instalațiile industriale și portuare, iar liftul a fost avariat. Serviciile de salvare funcționează”, au precizat reprezentanții armatei ucrainene, care precizează că nu există date despre victime.

Surse neoficiale au declarat, pentru AGERPRES, că atacurile cu drone au lovit sediul Administrației Portuare din Izmail, Gara fluvială din Izmail, dar și un depozit de combustibil.

“Au fost mai multe rachete lansate din drone, dar patru și-au atins ținta”, a precizat sursa citată. De asemenea, mai multe drone rusești au atacat Kievul în noaptea de marți spre miercuri, provocând pagube material.

Atacurile Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre sunt crime de război, a transmis, miercuri, pe Twitter, președintele Klaus Iohannis. “Atacurile continue ale Rusiei împotriva infrastructurii civile ucrainene de pe Dunăre, în apropierea României, sunt inacceptabile. Acestea sunt crime de război și continuă să afecteze capacitatea Ucrainei de a-și trimite produsele alimentare către cei care au nevoie, în lume”, a scris șeful statului pe platforma de socializare. (Agerpres)

Lasă un comentariu