Gladius Lucky Dragons Tg. Mureș, campioană la Summer League

Distribuie pe:

Gladius Lucky Dragons 2007 Târgu Mureș (antrenori Daniel Ștețca și Ivan Gemaljevic) a câștigat turneul de U16 din cadrul SportLife Summer League, competiție încheiată sâmbătă, 29 iulie. În finală, echipa clubului organizator a dispus de Dan Dacian București, pe podium urcând și Laguna Sharks București, învingătoare în finala mică în fața celor de la Gladius Lucky Dragons 2008 Târgu Mureș. În întrecerile din perioada a doua de la U16 a luat parte și echipa CSM Târgu Mureș 2009, care a avut o prestație, apreciată în ciuda diferenței de vârstă față de adversare. În cele două săptămâni de meciuri, la SportLife Summer League au evoluat 500 de copii de la 40 de echipe din București, Ploiești, Craiova și Târgu Mureș.

Arcașul mureșean Șerban Răchită a câștigat Cupa României Field 2023!

Recent, la Zărnești, judetul Brașov, a avut loc Cupa României Field 2023 la tir cu arcul, pentru categoriile U21 și seniori. Clubul CSM Tg. Mures a fost reprezentat de un singur sportiv, Șerban Răchită, la divizia Compound Seniori Masculin. Șerban a câștigat medalia de aur după un parcurs foarte bun. După calificări acesta s-a clasat pe locul 3. În sferturi l-a întâlnit pe Mureșianu Valentin de la AS CS Crown City Brașov, pe care l-a învins cu scorul de 64-57. În semifinală a tras împotriva lui Judea Mirel de la SCM Deva, iar după seriile regulamentare au fost la egalitate (66-66), astfel sportivii au mai trebuit să tragă o săgeată, iar cea mai aproape a desemnat câștigătorul. Sportivul târgumureșean a reușit să câștige shoot-off-ul și a avansat în finala pentru medalia de aur. În ultimul act al competiției - cu cupa pe masă - l-a întâlnit pe Slavila Corneliu de la AS CS Aktiv București, pe care l-a învins clar cu scorul de 64-58, și a adjudecat trofeul și medalia de aur. “Sincer nu aveam așteptări foarte mari, dar scopul principal a fost un loc pe podium. În ultima perioadă antrenamentele au fost foarte dificile, și din punct de vedere tehnic, unde momentan mă confrunt cu câteva probleme, dar și din cauza caniculei din ultimele săptămâni. Sunt optimist că voi reuși să depășesc problemele de tehnica și voi termina puternic sezonul outdoor”, a afirmat Șerban Răchită.

România a cucerit 20 de medalii la FOTE

România s-a clasat pe locul IV în clasamentul pe națiuni la Festivalul Olimpic al Tineretului European, competiție ce s-a încheiat, sâmbătă seara, la Maribor, în Slovenia. Sportivii români au cucerit în total 20 de medalii, dintre care 9 de aur, 6 de argint și 5 de bronz. Cele 9 medalii de aur au fost câștigate de înotătorii Aissia Prisecariu (200 m spate), Robert Badea (200 m mixt, 400 m mixt), ștafeta feminină de 4×100 m liber (Daria Silișteanu, Diana Stiger, Aissia Prisecariu, Ana Maria Sibișeanu, Denisa Bacalu), Daria Silișteanu (100 m spate), judoka Tudor Ilie Moșoi (cat. 60 kg) și David Gliga (cat. 73 kg), atletul Alin Șavlovschi (2.000 m obstacole) și de ștafeta feminină de atletism (Bianca Maria Tița, Ștefania Balint, Maria Denisa Capotă și Alexandra Ștefania Uță).

Medaliile de argint au fost obținute de atleta Alexandra Ștefania Uță (400 m garduri), de tenismena Giulia Safina Popa (simplu feminin), perechea Giulia Safina Popa/Alexia Tatu (tenis - dublu feminin), perechea Yannick Theodor Nicolas Alexandrescou/Alejandro Mateo Berge Vega Nourescu (tenis - dublu masculin), gimnasta Alexia Gabriela Vânoagă (bârnă) și de echipa feminine de handbal, care a pierdut în finală, cu 32-27 în fața Franței. Medaliile de bronz au fost aduse de înotătorii Darius Coman (200 m bras, 100 m bras) și Andrei Theodor Proca (1.500 m liber), respective de atleții Alexandra Hudea (3.000 m) și Cristian Marius Popescu (lungime). România a participat cu o delegație compusă din 92 de sportivi, care au concurat la 9 discipline: atletism, baschet 3×3, ciclism pe șosea, ciclism MTB, gimnastică artistică, handbal, înot, judo și tenis. În clasamentul final pe națiuni, Italia a ocupat primul loc, cu 16 medalii de aur, 18 de argint, 12 de bronz, fiind urmată de Germania (11-11-9) și de Franța (9-6-9).

Tg. Mureș a obținut organizarea primei faze a Cupei României la baschet masculin

CSM Tg. Mureș a fost repartizată în Grupa C din prima fază a Cupei României la baschet masculin, alături de CSM Focșani și CSM Galați. Turneul se va desfășura în perioada 15-17 septembrie, în Sala Sporturilor “Simon Ladislau” din Tg.Mureș. Câștigătoarele celor 6 grupe, plus cele mai bune două echipe de pe locurile secunde, se vor califica la turneul Final 8 al competiției.                                                                                                                              

România, victorie cu Spania în meci amical la Mioveni

Naționala de handbal feminin a României a învins sâmbătă, la Mioveni, reprezentativa Spaniei, scor 30-25 (15-12), în al doilea meci amical din stagiul de pregătire în vederea Campionatului Mondial din acest an. Principala marcatoare a partidei a fost pivotul Crina Pintea, cu 9 goluri. În primul amical cu echipa iberică, la Pitești, tricolorele au remizat, scor 30-30 (14-16), după un meci în care căpitanul Cristina Neagu nu a evoluat, acuzând dureri la umărul drept. Spania este condusă de Ambros Martin, care a fost și selecționerul României în urmă cu câțiva ani. Acțiunile reprezentativei de la Pitești/Mioveni au fost o etapă de pregătire a Campionatului Mondial din 2023, care va avea loc între 29 noiembrie - 17 decembrie, în Danemarca, Norvegia și Suedia. România a fost repartizată în grupa E, care se va juca la Herning (Danemarca), cu Danemarca, Serbia și Chile.

Sorana Cîrstea ocupă în continuare cea mai bună poziție dintre românce în clasamentul WTA

Simona Halep, care este suspendată provizoriu de anul trecut pentru dopaj, a coborât două locuri în clasamentul WTA, dat publicității luni.

Ea ocupă acum poziția 56, cu 1000 de puncte. Trei jucătoare sunt mai bine clasate decât Halep: Sorana Cîrstea - locul 32 (menținere, 1316 puncte), Irina Begu - locul 41 (menținere, 1197 puncte), Ana Bogdan - locul 47 (coborâre de 8 locuri cu 1094 puncte). Lider este în continuare poloneza Iga Swiatek, care are 9490 puncte.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu