Roș-albaștrii au revenit în Ghencea cu o victorie!

Distribuie pe:

UTA Arad și CS Universitatea Craiova au câștigat, vineri seara, partidele disputate în cadrul celei de-a 4-a etape a Superligii de fotbal. UTA s-a impus, pe teren propriu, cu 1-0 în fața formației CSM Politehnica Iași, iar CS Universitatea a trecut, cu același scor, în Bănie, de AFC Hermannstadt. Etapa a continuat, sâmbătă, 5 august, cu jocurile FC Botoșani - FC Universitatea Craiova 1948 0-1 și Universitatea Cluj - Dinamo București 1-1. Duminică, 6 august, au avut loc alte două meciuri, respectiv Petrolul Ploiești - Farul Constanța 3-2 și derby-ul FCSB - CFR Cluj 1-0. Ultimele întâlniri s-au disputat luni, 7 august: Sepsi OSK Sf. Gheorghe - Oțelul Galați și FC Voluntari - Rapid București. În clasament conduce FCSB, cu 9 puncte.

N-a fost de-ajuns o repriză excelentă pentru o victorie cu Ungaria

Naționala de handbal junioare a României a pierdut duminică în fața Ungariei, scor 27-29, ratând calificarea în grupele principale ale europenelor U-17 din Muntenegru. Tinerele handbaliste românce au făcut o primă repriză aproape perfectă, în care și-au dominat clar adversarele și în care portărița Ana Totoescu a avut o prestație de zile mari. România a intrat la pauză cu un avans de 5 goluri, după o repriză în care a condus și la șase goluri și a avut ocazia să se desprindă la șapte lungimi. Pauza a fost un sfetnic bun pentru echipa maghiară, care a izbutit să întoarcă rezultatul în primul sfert de oră al mitanului secund. Ungaria s-a desprins și la 3 goluri, România a revenit la 24-25 în minutul 57, însă n-a putut mai mult. Astfel, echipa noastră a pierdut al doilea meci consecutiv în repriza a doua. Ce a făcut diferența? Prospețimea fizică a maghiarelor, banca mai lungă a acestora și greșelile tehnice consecutive ale fetelor noastre, inclusiv pe fond de oboseală. N-a fost să fie, dar handbalistele noastre s-au luptat și au arătat atitudine într-un meci în care poate că ar fi meritat mai mult. Așa însă, România va juca în grupele secundare, acolo unde va întâlni Portugalia (marți) și Norvegia (miercuri), având nevoie de măcar o victorie pentru a juca apoi pentru locurile 9-12 și, implicit, pentru a se califica la mondialele de anul viitor. E bine că e o zi de pauză la mijloc pentru refacerea fizică și mai ales psihică, după care fetele noastre vor porni din nou la luptă. Așa cum comenta pe o rețea de socilaizare profesorul Florin Paraschiv, “nu trebuie să căutăm vinovați, ci să găsim soluții pentru a face pasul spre marea performanță. E o generație care va avea un cuvânt de spus”.

România, locul 5 la Europenele de baschet Under 20

Naționala feminină de baschet a României a ocupat cea de-a 5-a poziție la Campionatul European Under 20, Divizia B, de la Craiova, după ce s-a impus, duminică, în ultimul joc de clasament, cu scorul de 69-59, în fața Islandei. Competiția de la Craiova a fost câștigată de Slovenia, care a dispus în finală de Germania, cu 57-47. Medaliile de bronz au revenit Olandei, care a trecut în finala mică de Elveția, cu 68-51.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu