Proiectul social-sportiv „Kyokushin în imagini" Cantonament pentru tinerii cu dizabilități

Distribuie pe:

Clubul Sportiv „Tiger Budo", antrenor Sensei Traian Dumbrăvean 3 DAN Kyokushin, în colaborarea cu Primăria Târgu-Mureș a organizat, la Miercurea Nirajului, Cantonamentul proiectului social-sportiv „Kyokushin în imagini". Activitatea, desfășurată zilele trecute, a fost dedicată tinerilor cu dizabilități, dar și supraviețuitorilor afecțiunilor oncologice și familiilor acestora. S-a oferit astfel posibilitatea celor mai puțin avantajați de soartă să petreacă câteva zile alături de sportivii de performanță, să simtă și să cunoască, chiar și doar o parte din ceea ce înseamnă calea karate-ului. Participanții au avut ocazia de a forma echipe de demonstrație împreună cu sportivii Clubului și de a evolua în fața celor cu drepturi egale. De asemenea, s-au putut implica în competiții ca și susținători ai sportivilor de performanță, trăind alături de ei emoțiile concursului

,,În realizarea proiectului am pornit de la valorile minunatului sport numit karate, indiferent de stilul adoptat. Scopul principal al artelor marțiale este de a-i disciplina pe tinerii practicanți, de a-i obișnui cu un program, același lucru realizându-l și cu tinerii cu dizabilități. Ideea acestui nou proiect a fost, pe lângă includerea tinerilor cu dizabilități, a familiilor lor și a tinerilor supraviețuitori afecțiunilor oncologice în societate, într-un grup, și aceea a cooptării în cadrul antrenamentelor a unor artiști fotografi. Deoarece activitatea fizică îndeplinește un rol fundamental în vindecarea și îngrijirea persoanei cu dizabilități, participarea și integrarea într-un comunitate sportivă permite, în același timp, recâștigarea încrederii în sine și reîncadrarea în mediul social comunitar.

Menirea artiștilor fotografi, așa cum reiese și din numele proiectului - „Kyokushin în imagini", a fost de arăta comunității, prin albumele lor, importanța practicării sportului", susțineau organizatorii.

Cantonamentul din cadrul proiectului s-a dovedit a fi un succes pentru toți cei prezenți.

Lasă un comentariu