A doua sesiune a examenului de Bacalaureat

Distribuie pe:

În perioada 17-24 iulie a avut loc înscrierea candidaților la cea de-a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an, inclusiv a celor care au promovat examenele de corigențe. În județul Mureș s-au înscris 1.125 de elevi, aflăm de la prof. Irimie-Matei Camelia, inspector școlar pentru monitorizarea programelor privind accesul la educație și purtător de cuvânt la Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Conform Calendarului examenului, între 7 și 11 august este programată echivalarea competențelor de comunicare în limba română și într-o limbă străină, și a competențelor digitale. Potrivit metodologiei aprobate prin Ordinul nr. 4.438/12.06.2023, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale, probele de evaluare a competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională studiată pe parcursul învățământului liceal și probele de evaluare a competențelor digitale se echivalează/se recunosc, informează Ministerul Educației.

Din 16 august se vor desfășura probele scrise, prima fiind la Limba și literatura română - proba E.a); 17 august: Proba obligatorie a profilului - proba E.c); 18 august: proba la alegere a profilului și specializării - proba E.d); 21 august: Limba și literatura maternă - proba E.b). În 25 august, până la ora 12, se vor afișa rezultatele la probele scrise și se pot depune contestații (între orele 12 - 18), iar între 26 și 28 august va avea loc rezolvarea contestațiilor, afișarea rezulatelor finale fiind programată în 29 august.

B.L.

Lasă un comentariu