Pentru că nu colectăm selectiv gunoiul, Târgu Mureșul nu s-a putut înscrie în programul “Rabla Local 2023”

Distribuie pe:

Municipiul Târgu Mureș nu s-a putut înscrie în Programul Rabla Local 2023, finanțat de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor prin Administrația Fondului de Mediu, din cauza neachitării penalităților pentru neîndeplinirea indicatorilor privind colectarea selectivă a deșeurilor.

“Deși Municipiul Târgu Mureș a făcut toate demersurile necesare în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 864 din 30 martie 2023, fondurile alocate de Minister la sesiunea de finanțare a Programului privind casarea autovehiculelor uzate pentru solicitanții unității administrativ-teritoriale deschisă în 21 aprilie 2023 au fost deja epuizate. Pentru a fi declarat eligibil, Municipiul trebuia să aibă achitate toate obligațiile restante, inclusiv taxa pentru neîndeplinirea indicatorilor privind colectarea în mod selectiv a deșeurilor”, a precizat cancelaria primarului din Târgu Mureș, la solicitarea AGERPRES.

Potrivit municipalității, în bugetul local a fost prevăzută suma de 300.000 lei pentru casarea autovehiculelor uzate, ceea ce ar însemna 500 de mașini vechi.

“Este un program multianual desfășurat de Ministerul Mediului, fondurile se vor suplimenta, iar noi vom aplica imediat noua tranșă de fonduri alocate ce va fi disponibilă. Programul «Rabla local» inițiat de către Primăria Târgu Mureș anul trecut a fost unul de succes. În anul 2022 au fost depuse 232 solicitări, iar 211 dosare au fost aprobate”, se mai adaugă în precizarea transmisă de cancelaria primarului Soós Zoltán.

În județul Mureș, 17 primării s-au înscris în Programul “Rabla Local” - Reghin, Râciu, Gurghiu, Vătava, Solovăstru, Ibănești, Ațintiș, Apold, Sângeorgiu de Mureș, Cuci, Stânceni, Cucerdea, Iernut, Lunca Bradului, Valea Largă, Luduș, Hodac - care vor primi în total peste 2,5 milioane de lei de la Administrația Fondului de Mediu, pentru casarea a peste o mie de mașini vechi.

Cea mai mare sumă alocată în județul Mureș prin acest program este pentru municipiul Reghin, în valoare de 600.000 de lei, pentru casarea a 250 de mașini.

Lasă un comentariu