De cascadorii râsului in Superliga de fotbal - etapa a 5-a!

Distribuie pe:

FC Universitatea Craiova 1948 s-a impus, vineri seara, pe teren propriu, cu 3-1, în fața echipei FC Voluntari, în primul meci din cea de-a 5-a etapă a Superligii de fotbal. Sâmbătă, 12 august, s-au jucat alte două partide, respectiv Oțelul Galați - Universitatea Cluj 1-1 și Politehnica Iași - Universitatea Craiova 1-4. Duminică, 13 august, s-a disputat jocul dintre Rapid București și Petrolul Ploiești, scor 0-2, fiind surpriza etapei. “De la început s-a văzut că Petrolul este o echipă care știe mai bine ce să facă pe teren. Mi se pare un scor nereal față de ceea ce s-a petrecut pe teren. La Rapid este presiunea foarte mare, iar la ei sunt jucători care nu s-au adaptat. Se vede asta. Jocul Petrolului a fost mult mai combinativ și pe poartă. Rapidul nu merita să piardă. Campionatul e lung, echipa își poate reveni, important este ca suporterii să fie alături de ei. Suporterii ar trebui să înțeleagă că au un antrenor foarte bun, cu experiență în campionatul românesc. Două autogoluri și asemenea ghinion este incredibil!”, a declarat Mircea Lucescu după înfrângerea cu 2-0 a Rapidului, duminică, în Giulești, cu Petrolul Ploiești. Luni, 14 august, a fost programată partida dintre Dinamo București și FC Botoșani. Meciurile AFC Hermannstadt - FCSB, CFR Cluj - Sepsi OSK Sf. Gheorghe și Farul Constanța - UTA Arad au fost amânate pentru luna septembrie, pentru a permite celor trei reprezentante ale României din Conference League să se pregătească în vederea partidelor din manșa secundă a turului III preliminar. Farul Constanța, FCSB și Sepsi OSK vor juca joi, 17 august, în deplasare, în Estonia, Danemarca și respectiv Kazahstan, pentru calificarea în play-off-ul competiției. În clasamentul Superligii, după patru etape, conduce FCSB cu 12 puncte, fiind urmată de Universitatea Craiova cu 11 puncte, si locul 3 - FC Voluntari cu 9 puncte.

Eșec pentru Ladislau Bölöni în Ligue 1! Metz a fost zdrobită pe terenul lui Rennes

Echipa franceză FC Metz, antrenată de tehnicianul român László Bölöni, a pierdut duminică, în deplasare, scor 1-5, meciul din etapa inaugurală a noului sezon din Ligue 1. La Rennes, Kalimunedo a deschis scorul pentru gazde, în minutul 20, iar echipa lui Bölöni a reușit să egaleze foarte repede, în minutul 21, prin Youssef Maziz, iar prima repriză s-a încheiat la egalitate 1-1. În partea secundă, Rennes a dominat și a înscris de patru ori. Gouiri a făcut 2-1 în minutul 51, Doku a marcat pentru 3-1 în minutul 67, iar Ibrahim Salah a reușit o dublă, în minutele 87 și 90+4, ducând scorul la 5-1 pentru Rennes și făcând-o pe aceasta lider în Ligue 1.

Grijă mare, FCSB! Nordsjaelland și-a zdrobit adversara din campionat și e lider în Danemarca

FCSB primește un avertisment înainte de meciul retur cu Nordsjaelland, programat joi, de la 19.30, în Danemarca. Chiar înainte de meciul retur cu FCSB, danezii de la Nordsjaelland au făcut spectacol în campionatul din Danemarca. Victorie clară, 5-0, pe terenul celor de la Randers. Golurile au fost înscrise de Bjorkengren (13, autogol), Antman (65), Tverskov (72), Schandorf (81) și Nagalo (89). Grație acestui succes evident, Nordsjaelland este lider acum în clasament, cu 12 puncte, la egalitate cu FC Copenhaga, dar cu un golaveraj mai bun. Pentru danezi urmează acum duelul decisiv cu FCSB pentru un loc în play-off-ul UEFA Conference League. Roș-albaștrii au avut amânat meciul din această etapă de Superligă. Rămâne de văzut dacă acest aspect va reprezenta un avantaj important pentru vicecampioana României. MM Stoica a vorbit la superlativ despre Vlad Chiricheș (33 de ani), revenit la FCSB în această vară. Oficialul FCSB susține că nu a văzut niciodată un jucător care să aibă o asemenea autoritate în vestiar. “Impecabil a jucat Chiricheș. La primul meci pe care l-a jucat complet, cel cu CFR, a făcut o eroare, ok. Sunt trei fotbaliști pe care îi văd și înainte și după antrenament mult timp în sală, la prevenția înainte de antrenament, după la posturi, la stretching, la forță: Chiricheș, Djokovic, Andrea Compagno. Coman face separat că nu poate face trei antrenamente pe zi, face două, Dawa separat, Octavian a început să meargă și el, Miculescu înțeleg că merge și el, Radaslavescu, dar pe cei trei îi văd tot timpul după antrenament în sală, lucrând. Și Pantea a început. De asta am spus că e un transfer extrem de important. Noi nu am avut, poate nici Mirel nu avea atâta autoritate asupra vestiarului, deși el avea o foarte mare autoritate, așa cum are Chiricheș acum. Mirel era apropiat de vârstă de coechipierii lui, că erau Ghionea, Goian, Ogăraru, Oprița, care erau cam de o vârstă, aici, Chiri are alt statut. E căpitanul echipei naționale”, a declarat Mihai Stoica, la Orange Sport.

Sorin Crăciun

Lasă un comentariu