Generalul de brigadă Claudiu Ovidiu Dobocan, la conducerea Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale din Târgu Mureș

Distribuie pe:

Generalul Daniel Petrescu, șeful Statului Major al Apărării, a transmis un mesaj public cu ocazia schimbării comenzii Comandamentului Forțelor pentru Operații Spaciale (CFOS) din Târgu Mureș. “Am participat, astăzi (vineri, 11 august - n.r.), la ceremonia de schimbare a comenzii Comandamentului Forțelor pentru Operații Speciale (CFOS), care a avut loc în Târgu Mureș. Generalul-maior Dacian-Tiberiu Șerban a predat Drapelul de luptă generalului de brigadă Claudiu-Ovidiu Dobocan”, a scris șeful Statului Major al Apărării pe pagina sa oficială de Facebook.

“CFOS este o componentă specializată de nivel strategic, cu structuri terestre, aeriene și navale, de reacție rapidă, destinate unor misiuni în spectru convențional și neconvențional. Leadershipul CFOS a contribuit la realizarea unei capabilități mature de forțe pentru operații speciale (FOS), în măsură să îndeplinească obiective de nivel strategic și operațional, parte a celor mai valoroase resurse de apărare ale națiunii române”, a transmis generalul Daniel Petrescu. El a mai menționat că “după o perioadă de peste 5 ani la comanda CFOS, generalul-maior Șerban va îndeplini funcția de director al «Cooperative Security Division» din cadrul «International Military Staff» al comandamentului NATO”.

“Generalul de brigadă Dobocan este noul comandant al CFOS. Militar cu vastă experiență în domeniul FOS, el va continua proiectele subsumate liniilor de efort care vizează participarea componentei la misiuni sub mandat național, NATO, UE și de tip Coaliție, dezvoltarea de capabilități, generarea-regenerarea inovativă a structurii și resursa umană. Le doresc succes celor doi lideri ai armatei în noile lor etape profesionale!”, a mai spus generalul Daniel Petrescu. (D.B.)

Dragoș Bardoși

Lasă un comentariu