De joi, 24 august, Sighișoara devine capitala dialogului intercultural - Pro Etnica 2023, ediția a XIX-a

Distribuie pe:

“Sighișoara este și anul acesta capitala dialogului intercultural și un model de conviețuire interetnică pașnică. La Sighișoara, se încheie pregătirile în vederea desfășurării ediției a XIX-a a Festivalului Intercultural Pro Etnica 2023. Manifestarea va avea loc în perioada 24-27 august și va reuni reprezentanți ai celor 20 de minorități naționale din România. Cele mai multe evenimente din program se vor desfășura pe scena din Piața Cetății medievale a Sighișoarei și vor cuprinde spectacole de muzică și dansuri prezentate de artiști amatori și profesioniști din cadrul organizațiilor minorităților naționale. Astfel, Sighișoara, atestată documentar în anul 1280 și în prezent singura cetate medievală locuită din sud-estul Europei, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO, devine punctul de întâlnire a etniilor conlocuitoare din România, egale în drepturi și libere să-și exprime cultura și valorile specifice”, a arătat Volker Reiter, într-un comunicat de presă.

Potrivit organizatorului ProEtnica, Cetatea Sighișoarei, construită pentru apărare și rezervată, în istorie, unei singure etnii, “se deschide cu generozitate pentru minoritățile naționale, sub semnul dialogului și al păcii interetnice”.

“În paralel, vor avea loc prelegeri, conferințe, dezbateri despre etnii și conviețuire interculturală (sub genericul «Agora dialogului intercultural»), mese rotunde despre literatura și cultura etniilor (în cadrul «Salonului Literar»), expoziții, standuri de carte”, a subliniat Volker Reiter.

Organizatorul evenimentului este Centrul Educațional Interetnic pentru Tineret Sighișoara, iar coorganizatorul - Consiliul Județean Mureș. (Agerpres)

Lasă un comentariu